Sibiul inclus în „Ștafeta Invictus România”

Acasa >

Articol

Determinați să își depășească propriile limite, energici și entuziaști, studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, alături de alți voluntari, au pornit pe traseul albastru, hotărâți să ducă mai departe tradiția „Ștafetei Veteranilor”, eveniment organizat de Invictus România, ajuns, în acest an, la cea de-a XI-a ediție.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În drumul lor, voluntarii Invictus s-au oprit la cele mai reprezentative monumentele ridicate în Sibiu, în cinstea eroilor care au murit pentru ca noi astăzi să trăim liberi și independenți. În final cele trei ștafete naționale se vor reuni la Carei, ultima localitate eliberată de soldații români la 25 octombrie 1944. Evenimentul este parte integrantă a ceremoniei organizate la Monumentul Ostașului Român, de Ziua Armatei României. 

 

Istoria Invictus România începe în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari și civili, inspirați de organizarea la Londra a primelor activități Invictus sub patronajul prințului Harry şi-au propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoştinţei care se cuvine luptătorilor răniţi în acţiuni militare. Ștafeta Invictus România reunește și în acest an peste 1.000 de voluntari care în final vor parcurge mai mult de 3.500 de kilometri, trecând prin 50 de localități. Cele trei ștafete ”care metaforic întruchipează culorile drapelului României” vor fi purtate de voluntari în locurile care amintesc de sacrificiile militarilor. Echipa roșie a pornit din Călărași, cea galbenă din Giurgiu iar cea albastră din Târgu Jiu. 

 

Autor
12 octombrie 2024 la 13:56

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 4 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 8 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 8 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit