Când auzim la știri vorbindu-se despre oameni care au pe post de animal de companie diferite rase de purcei sau de găină, ni se pare neobișnuit. Ei bine, trebuie să știți că există și ciudățenii mai mari. Și nu în București, unde lumea și gusturile sunt pestrițe, ci în Sibiu.
O căutare printre anunțurile cu vânzările de animale de companie, pe una dintre cele mai accesate platforme online dezvăluie oferte la care nu ne-am fi gândit. Campaniile de deratizare ale municipalității vin să stârpească șobolanii din oraș, dar iată că pe platforma de vânzări găsim pus la vânzare un șobolan de companie pentru prețul de 50 de lei. Anunțul îi recomandă astfel: „Vând șobolani de companie născuți la 1 februarie. Preț 50 lei. Sunt niște companioni ușor de îngrijit, foarte inteligenți și blânzi cu oamenii mici si mari. De abia așteaptă să te cunoască!”
Șarpe boa constrictor, la 699 de lei
Un alt companion mai puțin obișnuit este șarpele boa constrictor. Setând secțiunea animale de companie și județul Sibiu ca zonă de interes, găsim și următorul anunț: „Mascul de Boa Constrictor, Prietenos, mănâncă decongelat”. Reptila se vinde la prețul de 699 de lei. Ceva mai ieftin este un șarpe din rasa Arctic Het Toffe, despre care vânzătorul spune că este inofensiv și prietenos: „Total inofensivi, se remarca prin aspectul nasului ce îl folosesc la săpat. Le place sa facă tuneluri în substrat, sunt acei șerpi actori ce se umflă ca o cobră sau se prefac morți când sunt speriați. Dimensiuni la maturitate 50-70cm Maxim”. Un astfel de șarpe costă 499 lei.
Un crap la 500 de lei. Nu e de mâncare
Cine ar da 500 de lei pe un crap? Aparent, un astfel de pește costă mult mai puțin, dar aici vorbim despre unul exotic: Crap Koi din Japonia.
Dacă melcii obișnuiți nu sunt cei mai apreciați musafiri din grădină, vă puteți cumpăra unii uriași la prețul de 20 de lei/bucată sau profitând de oferta la 3 melci la 50 lei: „La maturitate specia Melci uriași africani (Lissachatina fulica) ajunge la o lungigime a cochiliei de aproximativ 20 cm, fiind unul dintre cei mai mari melci tereștrii pulmonați din lume. Maturitatea sexuală o ating la aproximativ 1 an, dar pot creste mai rapid dacă sunt hrăniți bine. Sunt hermafroditi (au și organe reproducătoare feminine și masculine) depun 100 – 200 de ouă, ce recomand a fi înghețate pentru a evita suprapopularea. Pot fi ținuți într-un recipient precum un acvariu, terariu sau caserola mare cu capac găurit. Temperatura optimă e cea a camerei, evitați lumina directă a soarelui.”
Dacă doriți să urmăriți comportamentul veverițelor și în afara Parcului Sub Arini, vă puteți achiziționa o pereche de veverițe Degu, jucăușe și simpatice, la prețul de 400 de lei (cu tot cu cușcă).
Sursa foto: OLX