Respectul pentru natură se deprinde în mijlocul naturii…

Acasa >

Articol

Zilele trecute, grupe de  elevi de la Şcoala Gimnazială Porumbacu de Jos şi Şcoala Gimnazială "Viorel Cucu Paltin" Arpaşu de Jos s-au alăturat silvicultorilor de la ocoalele silvice din Avrig şi Arpaşu de Jos şi au dat o mână de ajutor pentru derularea activităţilor specifice "Lunii pădurii".
Îmbinând utilul cu plăcutul, elevii de la cele două instituţii de învăţământ au efectuat drumeţii în zona submontană din apropierea localităţilor unde învaţă, au participat la interesante lecţii de biologie şi ecologie în mijlocul naturii, au vizitat solarii şi pepiniere ale celor două structuri silvice şi au participat la acţiuni de plantare puieţi de brad.
Prof. Adreea Cotoară, coordonatoarea activităţilor, ne-a informat că plantările de puieţi au fost realizate în zona Glăjărie (Porumbacu de Sus) şi pe Valea Viştişoarei (la Arpaşu).
"Sperăm că brăduţii plantaţi de elevii noştri vor creşte falnici, la poalele Munţilor Făgăraş. Activităţile au avut ca scop atragerea elevilor spre drumeţie, implicarea în protejarea mediului, conştientizarea importanţei pădurii pentru omenire şi dezvoltarea, în rândul celor mici, a sentimentului de dragoste pentru natură", ne-a transmis cadrul didactic. (D.F.)

Imagine intercalată
Imagine intercalată
18 aprilie 2022 la 19:51

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 1 oră
De ce nu poți adormi la volan, pe autostradă, în zona Săliște
Autostrada Sibiu - Sebeș a fost una care, de-a lungul timpului, le-a dat șoferilor mai multe bătăi de...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 16 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit