Răspundem cititorilor: Despre fumatul în muzeu şi despre străduţa de la Independenţa

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Foto: Lucian B.

 

Am primit pe adresa de email a redacţiei, red@tribuna.ro două mesaje interesante, prin care cititorii noştri ne cer lămuriri cu privire la anumite aspecte din Sibiu.

 

Astfel, domnul Lucian B., ne trimite, nouă şi altor redacţii locale un mesaj referitor la posibilitatea redeschiderii pentru public a fostei străzi-actualei alei care traversează acum ceea ce a rămas din fabrica "Independenţa".

"Am văzut că în 18 Septembrie este încurajat mersul pe jos, dar nu am văzut nimic despre această stradă care blochează accesul pietonal spre zona centrală. Chiar nu se poate face nimic? Strada blocată este destul de veche (cladiri vechi) pt a putea fi deschisă măcar in 18 Septembrie"

 

Anterior ne trimisese un alt mesaj care suna cam aşa: "Se poate face ceva să se deschidă acest drum măcar pietonal care leaga cartierul Terezian de Centrul Sibiului. Reper podul de piatră şi Liceul Independenţa/Judecătoria Sibiu"

 

Răspuns: NU.

 

NU, pentru că, da, iniţial era o străduţă care lega Piaţa Bastionului de podul "Maria" care te ducea la Târgul Cailor-Terezian. Aceasta până când s-a extins întreprinderea "Independenţa" iar strada a devenit alee principală în incinta fabricii, pe unde se dădeau  muncitori, electro-moto stivuitoare şi electrocare. Privatizându-se şi Independenţa, implicit aleea din incinta ei a devenit privată şi privată a rămasă până în zilele noastre, deşi acolo definiţia de "pustiu" este la ea acasă, şi e de remarcat grija privind auto-distrugerea halelor monument istoric şi grija de a NU le face vizitabile (nici măcar pe bani). Felicitări că aţi prins poarta deschisă şi aţi reuşit să o pozaţi şi din interior. Măcar atâta. Cătă vreme va fi considerat locul "proprietate privată", nicio şansă de a vedea oameni plimbându-se pe acolo. Şi mie mi-ar mai plăcea, aș avea ce să văd acolo şi să pozez.

 

*

Domnul J. D. (s-a semnat cu nume-prenume dar neprecizând dacă doreşte să apară şi public aşa, ne întreabă unde au dispărut "plăcuţele prin care vizitatorii muzeului erau informaţi că fumatul este interzis în muzeu", cu referire la Muzeul din Dumbrava.

 

Nu ştiu, dar din câte cunosc, fumatul e interzis pe teritoriul muzeului (chiar nu m-am uitat special după indicatoare le acelea, ştiu că sunt, sau e normal să fie, că vorba aia, sunt case din lemn, e civilizaţia lemnului, deci nu e OK să umbli cu luleaua aprinsă peste tot, că-ţi iese un incendiu de o deschidere de jurnal de ştiri. OK, dacă Sibiul şi turiştii aceia ar fi simţiţi aşa cum ar trebui, NU AR FUMA peste tot şi nu ar mai fi nevoie de indicatoare care să zică.

Ştiu însă că în muzeu sunt amenajate destule locuri pentru fumat, ceea ce şi aia e bine. Dacă vom ajunge prin zonă, vom da un semn referitor la situaţie.

31 august 2022 la 20:08

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Mihai POP
acum 1 oră
Marea bicicleală: se deschide sezonul de pedalat, cu gogoși și vărzar
Duminică, 11 mai ac, sibienii sunt invitați la o tură cu bicicleta pentru a marca deschiderea sezonului din...
Actualitate
2 min de citit
Autor Paul NEAGU
acum 1 oră
VIDEO | Voluntarii lui Nicușor Dan, în stradă de Ziua Europei: mobilizare în toată ţara și la Sibiu
Zeci de voluntari și susținători ai lui Nicușor Dan s-au adunat vineri, în jurul orei 18:00, în fața...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 ore
Măldărășanu n-are emoții înaintea ultimului joc de-acasă, din acest sezon: ”Vrem să facem un meci perfect!”
Sibienii joacă, sâmbătă după-masă, ultimul joc de pe ”Municipal”, din acest sezon al Superligii. Antrenorul acestora speră să...
Actualitate
5 min de citit
acum 2 ore
O veste bună! Cristi Neguț, încă două sezoane la FC Hermannstadt. ”Mai urmează și altele…”
Cu o zi înaintea meciului cu CSM Poli Iași, din penultima etapă în play-out-ul Superligii, ultimul test al...
Actualitate
1 min de citit