Rămân restricții în Spitalul de Urgență. Manager: „Nu se intră într-un spital ca în Piața Mare”

Acasa >

Articol

Chiar dacă numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut foarte mult, accesul aparținătorilor la pacienții internați nu se va face fără restricții. Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, dr. Daniel Chelcea, a declarat că niciunde în lume, accesul în spital nu se face 24 de ore din 24.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„Trebuie să înțelegem că un spital nu este o zonă publică. Nicăieri, nici în țara asta și nici în altă parte, nu se intră într-un spital ca în Piața Mare. Asta e realitatea. (…) Să stai într-un salon cu pacientul permanent, asta nu este o corect, după părerea mea. Există ore de vizită. Pe perioada orelor de vizită se va putea veni în spital, dar niciunde pe lumea asta nu este program de vizită 24 din 24. Așa ceva nu există”, a spus dr. Chelcea.

Managerul SCJU a mai spus că aparținătorii pot intra acum la pacienții internați, conducerea relaxând condițiile de acces față de acum 6 luni. „Pe secțiile care erau verzi se putea avea acces și în condiții de pandemie, dar, evident, niște condiții mai stricte decât cele din momentul de față. Pe măsură ce va scădea presiunea presiunea pandemiei, evident că lucrurile se vor relaxa în continuare”, a mai spus managerul SCJU.

 

În UPU nu se trece de asistenta de la triaj

 

În Unitatea de Primiri Urgențe nu intră niciun niciun aparținător sau persoană netestată de asistenta de la triaj. Rolul ei este să preia întrebările de la aparținători și să se întoarcă la aceștia cu răspunsurile cadrelor medicale, atunci când acestea nu au timpul necesar să vină să vorbească cu rudele pacienților.

Medicul șef al UPU Sibiu, dr. Constantin Roșca a explicat că în felul acesta este diminuat, dacă nu chiar eliminat, riscul ca un pacient să se infecteze în spital.

„Riscul este să fim pozitivi asimptomatici. Oricare dintre noi poate fi purtător al virusului. Intrând în zona de lucru la un pacient deteriorat, un pacient cu potențial de agravare, în momentul în care l-am infectat, pacientul acela suferă. Din punctul meu de vedere restricționarea trebuie să existe cel puțin până avem certitudinea că nu mai sunt probleme cu această boală. Faptul că avem doar 3 cazuri pe zi nu înseamnă că am scăpat. Trebuie să fim precauți”, a spus dr. Roșca.

În UPU Sibiu se prezintă într-un an cel puțin 50.000 de pacienți. Dintre ei, 10.000 rămân internați.

Autor
03 noiembrie 2022 la 13:39

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 4 ore
Fum negru la Vatican: Cardinalii nu au ajuns încă la un acord privind alegerea noului papă
Mii de oameni s-au adunat joi în Piața Sfântul Petru de la Vatican, în a doua zi a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
Adrian Bibu, prezent la celebrarea a 77 de ani de la înființarea Statului Israel: „Un moment deosebit și profund emoționant”
Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, a reprezentat Consiliul Județean Sibiu la ceremonia aniversară dedicată celor 77...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
Elevii sibieni descoperă lumea cunoașterii la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu găzduiește în această perioadă câteva activități speciale dedicate elevilor sibieni în cadrul programelor „Școala...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 6 ore
Impact frontal pe DN 14, în localitatea Târnava: doi răniți transportați la spital
Polițiștii rutieri au intervenit joi la un accident produs pe DN 14, în localitatea Târnava. Un șofer nu...
Actualitate
2 min de citit