„Rabla” demarează luni. Întâi pentru persoanele juridice, apoi pentru cele fizice

Acasa >

Articol

Începând de luni, 22 iulie, ora 10, în cadrul Programului Rabla Plus va începe o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele juridice, unităţile administrativ teritoriale şi instituţiile publice. Anunţul a fost făcut joi de Administraţia Fondului pentru Mediu, iar înscrierile se pot face prin încărcarea în aplicaţia informatică a documentelor necesare, în limita sumelor alocate, potrivit Mediafax.ro.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

A doua etapă de înscriere va fi organizată în perioada 22 iulie-18 august, iar sumele alocate pentru etapa a doua sunt 240.000.000 lei pentru persoane juridice şi de 120.000.000 lei pentru unităţi administrativ-teritoriale şi instituţiile publice.

Etapa a treia destinată persoanelor fizice va avea loc între 19 august şi 25 noiembrie 2024, cu un buget de 100.000.000 lei: „De asemenea, în cadrul Programului Rabla Plus va fi organizată a treia sesiune de înscriere, din 19 august până în 19 septembrie. Sumele alocate vor fi de câte 100.000.000 lei pentru persoane juridice şi pentru UAT-uri şi instituţii publice” au transmis cei de la AFM în Mediafax.

„Solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou”

Pentru Programul Rabla Plus, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de: 25.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta; 13.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO_2/km în sistem WLTP și 13.000 lei pentru achiziţionarea unei motociclete electrice.

Ecotichetul se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depăşeşte suma de 70.000 euro, cu TVA inclus: „Instituţiile publice şi unităţile administrativ teritoriale beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat”, menționează AFM pentru Mediafax.

Autor
19 iulie 2024 la 14:56

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
Accident langă Rășinari. Un șofer a alunecat într-un pârâu
Un accident a avut loc de 1 Mai, în afara localității Rășinari, pe un drum forestier. Șoferul a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 2 ore
Sute de oameni au ales să petreacă 1 Mai la înălțime, pe Aerodromul Măgura-Cisnădie
De 1 Mai, în timp ce mulți au ales clasicele grătare și ieșiri la iarbă verde, câteva sute...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
Biciclist lovit de o mașină pe B-dul Mihai Viteazu
Polițiștii rutieri au intervenit joi, la un accident produs în Sibiu, pe Bulevardul Mihai Viteazu. Un șofer a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 6 ore
Firma care a făcut dezinsecția la „Brukenthal”, amendată. Cât a „costat” incidentul
Direcției de Sănătate Publică Sibiu a avut o reacție fermă în urma evenimentului nefericit petrecut  la Colegiul Național...
Actualitate
2 min de citit