Punctele negre de pe piele, o problemă cu soluţii multiple

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Una dintre problemele dermatologice cu care se confruntă cel mai des tinerii este cea a inesteticelor puncte negre. Dermatologii le mai numesc şi comedoane, precizând că ele apar în cazul acneei microchistice. ”Întâlnim acest tip de acnee atât în pre-adolescență cât și în perioada adolescenței. Localizări sunt la nivelul frunții, bărbiei și nasului, acestea constituind un disconfort estetic.                                                                                                                                  Nu trebuie uitat că acneea este o acțiune hormonală, hormonul masculin (testosteronul) fiind cel implicat în apariția ei. Stările de oboseală și stresul sunt factori care favorizează apariția acneei, precum și a seboreei, adică îngrășarea tenului”, explică medicul dermatolog Alexandru Oanță.

Cele mai cunoscute remedii împotriva punctelor negre

Există mai multe metode prin care putem combate neplăcutele puncte negre. Băile de abur (sauna facială) sunt potrivite pentru că deschid porii. Curățarea tenului cu geluri exfoliante: înainte de a aplica un gel/cremă, tenul trebuie să fie bine curățat. Tratamentul medicamentos constă într-un unguent recomanadat de medicul dermatolog, a cărui substanță activă este isotretinoin, cu aplicare seara, timp de trei luni. Acest gel/cremă previne apariția comedoanelor. Măștile pentru față: pentru acestea se poate folosi un produs din comerț sau preparat acasă, care va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte de pe față. Îndepărtarea punctelor negre cu ajutorul tircomedonului, o ustensilă care se folosește destul de des de către cosmeticieni. Sfatul cosmeticianului cu privire la acest instrument este următorul: este ușor de manevrat. Totul se face prin a pune presiune asupra punctului negru. Nu este indicat să fie folosit pe coșurile albe. Cu acest instrument nu riști să faci leziuni ale pielii deoarece locul unde pui presiunea este mult mai mic decât dacă ai face-o cu mâna. Înainte și după fiecare utilizare ustensila trebuie obligatoriu sterilizată. De asemenea, nu poate fi împrumutată sub nicio formă, deoarece vine în contact cu pielea și cu sângele, sau cu bacteriile din coșuri. Este foarte important ca rutina de îngrijire a pielii să fie respectată în funcție de ten și de nevoile acestuia. Așadar, pentru a avea o piele frumoasă, trebuie acordat timp acestei operațiuni care va aduce rezultate pe măsură.     

Maria-Antonia OANA

05 decembrie 2022 la 20:08

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 3 ore
Cerşetoria “medicală”, din nou la modă prin Sibiu
Asta e soarta oraşelor nu atât mari, cât faimoase. Sunt un aspirator pentru cerşetori. Din judeţ din zonă...
Actualitate
4 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 9 ore
(ACTUALIZARE) Victorie scurtă cu Poli Iași, gol marcat de Ianis Stoica. Urmează marea finală cu CFR Cluj pentru Cupa României!
FC Hermannstadt câștigă ultimul meci disputat pe teren propriu în actualul sezon, 1-0 cu Poli Iași, golul fiind...
Actualitate
5 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 9 ore
Neluțu Luca răsuflă ușurat: ”Am avut emoții! Toate meciurile le-am jucat sub o anumită presiune”
Antrenorul ”călăreților roșii”, Neluțu Luca, a reușit să salveze echipa de la barajul pentru menținerea în eșalonul secund...
Actualitate
4 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 ore
”Călăreții roșii” rămân în Liga 2 după victoria cu Afumațiul. Hat-trick Matko Babic!
Echipa din Șelimbăr a câștigat, astăzi, cu 3-0, la Cisnădie, meciul cu CS Afumați, contând pentru ultima etapă...
Actualitate
2 min de citit