Procesiune de Florii la Catedrala Mitropolitană

Acasa >

Articol

Credincioşii ortodocşi din Sibiu au participat, sâmbătă, la tradiţionala procesiune de Florii de la Catedrala Mitropilitană. Procesiunea a avut loc după slujba Vecerniei, oficiată de IPSLaurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi de de la parohiile din Sibiu, transmite Mitropolia Ardealului. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

La ieșirea în procesiune, IPS Laurențiu a sfințit ramurile de salcie, iar preoţii şi credincioşii au înconjurat catedrala. După încheierea pelerinajului, credincioşii au fost binecuvântaţi, Mitropolitul Ardealului citind rugăciunile pentru pelerini.

"Duminica Intrării în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos este un praznic împărătesc care încheie duminicile Postului și încununează nevoințele celor 40 de zile ale Postului Păresimilor, pregătindu-ne pentru Săptămâna Sfintelor Pătimiri. Am început, prin vecernia din această seară, praznicul pregătitor pentru Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului, Praznicul Intrării în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos sau al Floriilor. Acest praznic a fost prefațat de Sâmbăta lui Lazăr, când Mântuitorul a săvârșit Minunea care a prevestit atât Învierea Sa, cât și Învierea noastră la sfârșitul veacurilor, Învierea cea de obște. Strigându-l din mormânt pe Lazăr, Mântuitorul deja a prevestit acele trâmbițe care vor chema la Judecata de Apoi înainte de Învierea tuturor, Învierea cea de obște. Învierea lui Lazăr a fost momentul care a declanşat o mare bucurie în rândul celor care L-au urmat pe Hristos şi, în egală măsură, ură, vrăjmășie şi pizmă din partea celor care L-au tăgăduit pe El, ca Mesia, şi care Îl vor da spre judecată de moarte. Vom încerca acum împrejurul catedralei să săvârșim această lucrare, această mișcare liturgică, acest pelerinaj de manifestare și a bucuriei noastre. Ați văzut că în toată țara, în marile orașe, s-au făcut astfel de ceremonii prin care să se exprime bucuria noastră că ne-a ajutat Dumnezeu să trecem perioada celor 40 de zile de postire și purtăm și aceste semne ale primăverii, aceste semne ale vieții care sunt și simbolul puținelor osteneli pe care le-am săvârșit noi în această perioadă a postirii lor, sunt nevoințele noastre în același timp, care simbolizează și virtuțile pe care trebuie să le câștigăm.” a spus IPS Laurenţiu.

Autor
28 aprilie 2024 la 07:52

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 46 minute
Baterie aprinsă în stația de sortare SOMA. Reprezentanți: „Nu mai aruncați baterii sau substanțe periculoase care ne pun viața în pericol”
O baterie aruncată necorespunzător a luat foc în stația de sortare a deșeurilor din Sibiu, incident care putea...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 59 minute
SONDAJ: Cum văd sibienii creșterea euro: „Pe scurt, vai de noi!”
Creșterea euro care a avut loc marți 6 mai este un fenomen care va afecta mai mult sau...
Actualitate
3 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 1 oră
Participare record la ediția 2025 a Maratonului Internațional Sibiu
Ediția din acest an a Maratonului Internațional Sibiu (MIS) va aduce la start un număr record de participanți....
Actualitate
4 min de citit
Autor Cosmin Rus
acum 2 ore
Cresc ratele la credite! ROBOR scapă de sub control
Veste proastă pentru românii care au contractat credite în lei. Indicele ROBOR la 3 luni a crescut miercuri...
Eveniment
2 min de citit