Încă un pas pentru amenajarea parcării supraterane de pe strada Semaforului nr. 17 : consilierii locali al municipiului Sibiu au aprobat, în ședința de miercuri, documentaţia de urbanism. Parcarea va avea maxim 20 de metri înălțime cu o structură S+P+2E S+D+P+3E. Pe parcursul ședinței, unii consilieri locali au propus inclusiv ca pereții să fie îmbrăcați în vegetație, iar pe acoperiș să se amenajeze un teren de sport. Circulaţia auto şi cea pietonală vor fi deservite de str. Semaforului şi str. Iezer. Parcarea supraetajată de pe strada Semaforului va fi cea de-a doua astfel de construcție realizată de municipalitate, după cea din cartierul Hipodrom.
Cum va arăta noua parcare
În textul Proiectului de Hotărâre votat miercuri se stipulează detalii privind amenajarea parcării, căile de acces și strategia de ocrotire a zonelor verzi. Potrivit documentului :
„Lucrările de amenajare si modernizare a străzilor existente (str. Semaforului şi str. Iezer), iluminat public și lucrările de extindere a rețelelor edilitare publice se vor efectua de către investitori, pe cheltuiala acestora. Amenajarea străzilor si organizarea de șantier aferentă investițiilor, vor fi realizate concomitent sau înainte de începerea lucrărilor de construire a clădirilor din zona. (…) Toate construcţiile se vor racorda la reţelele edilitare publice. Se vor respecta normele de protecţie a mediului privind gestionarea apelor uzate şi a deşeurilor provenite din întreţinerea instalaţiilor şi din procesele tehnologice aferente funcţiunii. Se interzice conducerea apelor meteorice spre domeniul public sau spre parcelele vecine. Se interzice dispunerea aeriană a cablurilor de orice fel (electrice, telefonie, date etc.). (…) Se vor asigura spaţii publice pietonale, amenajate, mobilate şi plantate, în zona acceselor publice şi a retragerilor de aliniament în proporţie minimă de 10% din suprafaţa construită desfăşurată (SCD) la nivel de parcelă . Eliminarea vegetaţiei înalte mature este interzisă, cu excepţia situaţiilor în care aceasta reprezintă un pericol iminent pentru siguranţa persoanelor sau bunurilor sau în care împiedică realizarea construcţiei. Pentru fiecare arbore matur tăiat în condiţiile prezentului regulament se vor planta, în interiorul aceleeaşi parcele minimum trei arbori, din specia căreia i-a aparţinut arborele tăiat. Parcajele la sol vor fi plantate cu un arbore la fiecare patru locuri de parcare.”
D.B.