Paradox. Mai puține accidente grave, dar mai mulți morți pe șoselele din Sibiu în ultimul an

Acasa >

Articol

Scade numărul de accidente rutiere grave în județul Sibiu, însă, paradoxal, numărul persoanelor decedate în accidente rutiere a crescut în 2021 față de 2020 cu peste 33%, potrivit analizei realizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu, respectiv ai Serviciului Rutier Sibiu.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În anul 2021, la nivelul judeţului Sibiu s-au produs 522 de accidente de circulaţie, acestea fiind cu +44,59% (+161) mai multe decât cele din anul 2020 (când au fost 361 de accidente).

În ceea ce privește dinamica accidentelor de circulație grave produse în cursul anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, la nivelul județului Sibiu, se  constată o scădere a numărului de accidente rutiere. Au fost mai puține cu șapte (-5,88%). Și consecințele accidentelor au fost reduse, respectiv numărul de persoane rănite grav a fost mai mic cu 21 (18,26%). Cu toate acestea, se înregistrează o creștere a numărului de persoane decedate +10 (+33,33%).

Astfel, în 2020 au fost 119 accidente rutiere grave, soldate cu 30 de persoane decedate și 115 rănite grav, iar în 2021 au fost 112 accidente rutiere grave, soldate cu 40 de persoane decedate și 94 de persoane rănite grav.

 

Neacordarea de prioritate, cauza care a dus la cele mai multe accidente

 

Neacordarea priorităţii de trecere atât pentru pietoni, cât și pentru mașini a fost principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave.

Astfel, din cauza neacordării de prioritate pietonilor s-au produs 14 accidente grave de circulație rutieră soldate cu patru persoane decedate  şi 10 persoane rănite grav, ceea ce reprezintă 12,5% din numărul total al accidentelor grave.

Traversarea neregulamentară a pietonilor a provocat 14 accidente grave, soldate cu cinci persoane decedate  şi 9 persoane rănite grav, ceea ce reprezintă 12,5% din numărul total al accidentelor grave;

Din cauza vitezei neadaptate la condițiile de trafic/ viteza excesivă s-au produs 12 accidente grave, soldate cu cinci persoane decedate  și cu 11 persoane rănite grav, ceea ce reprezintă 10,71% din numărul total al accidentelor grave.

Neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor a dus la producerea a 10 accidente grave, soldate cu șase persoane decedate  şi 12 persoane rănite grav, ceea ce reprezintă 8,92% din numărul total al accidentelor grave.

 

Lunea, marțea și vinerea se produc cele mai multe accidente

 

După  zilele din săptămână în care s-au produs accidentele rutiere soldate cu victime, în anul 2021 cele mai multe accidente de circulație s-au produs în zilele de luni, mați și vineri. 87 de accidente (ușoare sau grave) s-au constatat în aceste zile.

„Putem concluziona faptul că atât perioada de început a weekendului, cât și cea de la începutul săptămânii prezintă cel mai ridicat risc rutier din punct de vedere al numărului accidentelor rutiere, fapt ce ne determină să concentrăm resursele umane cu prioritate în această perioadă când traficul rutier este aglomerat”, spun reprezentanții Poliției Sibiu.

Ca intervalul orar, în perioada ianuarie – iunie 2021, a fost cel cuprins între orele 14:00-22:00, interval în care se concentrează şi cele mai mari valori în rândul consecințelor înregistrate.

Autor
19 aprilie 2022 la 10:20

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 16 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 17 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit