Articol
Renée Anne Louprette își încheie curând bursa de studii petrecută toamna aceasta în România, mai precis la Universitatea TRANSILVANIA din Brasov. Prezența în Ŕomânia a fost înlesnită prin programul Fulbright.
Un studiu academic care crește reputația regiunii
—————
În această perioadă Renée întrepinde mai multe vizite în regiunea noastră pentru materializarea unei cercetări dedicate studierii orgilor vechi din Transilvania. Demersul americancei nu se rezumă doar la atât. Ea este interesată și de eforturile artizanilor locali de a le salva, conserva şi restaura aceste "bijuterii". Renée Anne Louprette a susţinut concerte de orgă în Braşov, dar şi în Sibiu. Susținerea concertelor a constituit și o bună ocazie de a înregistra orgile din bisericile fortificate din Mediaș, Saschiz şi Hărman. Prin acest demers bursiera Fulbright a dorint să evidenţieze această moştenire muzicală unică a României, care poate să devină un nou brand turistic.
The New York Times apreciază că este „unul dintre cei mai buni organiști din New York”
‐———-
Renée Anne Louprette și-a stabilit o carieră internațională ca solist de orgă, acompaniator, dirijor și profesor. Ea este organistă de colegiu și director al Bard College, dar și organistă universitară precum și coordonatoare a programului de orgă la Mason Gross School of the Arts, Universitatea Rutgers.
În New York City, Louprette a ocupat funcția de director asociat de muzică la Biserica Sf. Ignatius Loyola, director asociat de muzică și arte la Trinity Wall Street, organist și Director asociat la Biserica Unitară a All Sufletelor și director de muzică la Biserica Notre Dame. Ea a concertat în toată America de Nord, Europa și Australia. În vara lui 2021 a susținut o serie de recitaluri în România, Germania și Scandinavia.