O conferință despre neuro-oncologie, la Sibiu: tratamente, recuperare și alte lămuriri

Facultatea de Medicină "Victor Papilian" a Universității „Lucian Blaga” va găzdui, a doua ediție a Conferinței de neuro-oncologie „CARE4Cancer”.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Timp de patru zile, între 23 și 26 octombrie, vor avea loc 10 sesiuni științifice, unde vor fi abordate teme legate de diagnostic, tratament, calitatea vieții pacienților, terapia durerii, recuperarea neuromotorie, terapia neuro-psihică și îngrijirile palliative, vor fi discutate cele mai recente descoperiri și inovații în domeniul neuro-oncologiei, concentrându-se pe tratamentele de ultimă generație. La această ediție vor participa peste 60 de lectori, dintre care 20 sunt de renume internațional. Aceștia vor aduce perspective inovatoare și vor împărtăși din experiența lor vastă în domeniul neuro-oncologiei.

„Această conferință multidisciplinară este o ocazie unică de a explora cele mai recente descoperiri și abordări în neuro-oncologie, atât pentru pacienții adulți, cât și pentru cei pediatrici. În cadrul evenimentului, veți avea ocazia să participați la 10 sesiuni științifice, unde vor fi abordate teme esențiale legate de diagnostic, tratament, calitatea vieții pacienților, terapia durerii, recuperarea neuromotorie, terapia neuro-psihică și îngrijirile paliative. Evenimentul este deschis tuturor medicilor implicați în îngrijirea pacienților cu tumori cerebrale, indiferent de specialitate: oncologie, radioterapie, neurochirurgie, anatomie-patologică, medicină de laborator, radiologie, neurologie, anestezie și terapie intensivă, diabetologie și boli de nutriție, endocrinologie, oftalmologie, ORL, chirurgie oro-maxilo-facială, neuropsihiatrie, medicină internă, pediatrie, neurologie pediatrică, sănătate publică, epidemiologie, medicină de familie”, au transmis organizatorii.

Evenimentul va debuta miercuri, 23 octombrie, ora 09,00, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Medicină, situată pe strada Lucian Blaga nr. 2A, la el putând participa oricine dorește să afle informații despre aceste boli și tratarea lor.

Sursa foto: Arhiva Tribuna

(I.D.)

 

21 octombrie 2024 la 07:31

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 5 minute
Advertorial: PSD Sibiu: “Lupta împotriva căpușelor trebuie câștigată. Sănătatea, înainte de toate!”
"Consilierii PSD Sibiu se implică direct și activ în verificarea eficienței acțiunilor de dezinsecție împotriva căpușelor, a spațiilor...
Eveniment
2 min de citit
acum 17 ore
„Noaptea muzeelor” va fi ziua renașterii celei mai vechi gospodării dintr-un muzeu românesc
Dacă e miercuri, vorbim despre un loc încărcat de istorie și emoție. O poveste pe care am descoperit-o...
Cultură
5 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 18 ore
FC Hermannstadt pierde la mare luptă a doua finală de Cupa României
Sibienii au crezut până în ultimele secunde că pot trimite meciul în prelungiri, dar până la urmă au...
Actualitate
7 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 1 zi
„Ce înseamnă să am grijă de mine?”, atelier la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Astra îi așteaptă pe tinerii cu vârsta între 10 – 13 ani la un atelier dedicat vârstei...
Actualitate
1 min de citit