„Noaptea Cercetătorilor”, un brainstorming generat de AFT sub deviza ”knowledge#together#stronger”

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a identificat o formulă atractivă și instructivă prin care a devoalat, pe înțelesul tinerilor, ce incumbă deviza NATO ”knowledge#together#stronger”, care este implicit deviza României (ca țară membră a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord). Această formulă de prezentare a vizat noua optică militară, noile concepții relevante de documentare și formare în mediul militar, fiind prezentate (indirect) și sursele de rating ori metodele militare menite a dezvolta performațele individuale și colective, totul transpus în generoasa ofertă: „Noaptea Cercetătorilor”.

Numărul mare de vizitatori, perindați la Cercul Militar din Sibiu, reprezintă cel mai edificator exemplu privitor la impactul formei de promovare a științei și a cercetării din/în mediul militar în rândurile publicului larg.

 

Huburi de brainstorming

 

Standurile expoziționale, concepute de AFT, au fost amplasate într-o succesiune logică a informațiilor militare diseminate. În aceste ”huburi de brainstorming” au fost prezentate echipamente moderne de detecție chimică și de control nuclear, soluții moderne din domeniul comunicațiilor și a tehnologiei informației, echipamente tactice AIRSOFT, tehnologii robotizate militare avansate și sisteme tehnice pentru simularea acțiunilor militare. Cum mediul militar se bazează pe puterea minții, pe strategii curente și vizionare, un stand aparte a fost rezervat șahiștilor. Membrii ”Clubului de șah al AFT” i-au provocat pe vizitatori la partide demonstrative. Jocul nu a fost întâmplător. Inițiatorii au dorit să pună în evidență ”puterea cunoașterii și a cercetării” așa cum se întâmplă real în mediul militar, cînd tabla de șah este terenul operațiunilor militare, iar piesele de șah sunt dispozitivele de luptă. În acest an, au fost organizate activități interactive dedicate promovării limbii engleze în cadrul proiectului „English is fun”, o limbă care devine implict o limbă de bază în tot mediul militar românesc. La fel de binevenită, a fost și incursiunea în istorie propusă de membrii Asociației ”Castrum Novis din Sibiu”. Promovarea istoriei ”Imperiului Roman” nu a fost întâmplătoare. În această ofertă urmărindu-se înțelegea evoluției și a involuției habitatelor humane în decursul istorie, promovându-se ideea democrației reprezentative, care este imperios necesară și cadrului istoric contemporan.

Autor
01 octombrie 2023 la 17:16

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 4 ore
Minor ajuns la spital după ce a intrat cu bicicleta-ntr-o mașină, pe Ulița de Sus
Polițiștii rutieri intervin la un eveniment rutier, produs în localitatea Ilimbav, din comuna Marpod. Din primele cercetări efectuate a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 6 ore
Baza Sportivă Obor, în centrul atenției în minivacanța de 1 Mai
Baza Sportivă Obor a fost vineri, un punct de atracție pentru iubitorii de sport, dar și pentru amatori....
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 7 ore
Un alt loc liniştit al Sibiului: pista de biciclete de pe Cibin sau despre cum nu le avem cu transportul “alternativ” prin oraş
La câtă gălăgie s-a făcut şi se face pe tema transportului aşa-zis "verde" în Sibiu, ar trebui ca...
Actualitate
7 min de citit
acum 7 ore
Afaceri de milioane de euro, scoase la vânzare în Sibiu. Cât costă un hotel în centrul orașului
Sibiul rămâne un oraș turistic, chiar dacă statisticile arată că numărul celor care îl vizitează e în scădere....
Actualitate
5 min de citit