Medicina naturistă: Escarele

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Escarele apar în general la bolnavii imobilizati la pat, care prezintă denutriţie,deshidratare, pierderea mobilităţii şi alte afecţiuni. Se pot folosi următoarele plante: afin, aloe, arnică, cimbru de grădină, coada calului, curcubeţică sau mărul lupului, gălbenele, lemn dulce, lemnul Domnului, pelin, rostopască, rozmarin, tătăneasă, soc.

ALOE – frunzele proaspăt tăiate se aplică cu partea zemoasă pe escară, se acoperă cu un pansamment şi se ţin 24 de ore,după care se schimbă cu altele, până la vindecare. Se poate folosi şi praf din planta uscată. Se aplică de două-trei ori pe zi. Inainte de aplicare se tamponează zona cu ceai din celelalte plante medicinale menţionate mai sus.

CIMBRUL DE GRADINĂ – două linguriţe plantă mărunţită la o cană de apă clocotită,se                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  lasă acoperită 15 minute. Se spală de mai multe ori pe zi sau se pun comprese. Se poate folosi şi tinctura de cimbru, diluată cu apă.

MĂRUL LUPULUI (ARISTOLOCHIA CLEMATITIS) – două linguriţe plantă uscată la o cană de apă clocotită, se acoperă 15 minute, se strecoară. Ceaiul obţinut se foloseşte la spălături sau comprese locale. El are un puternic efect antibiotic şi va fi folosit numai extern fiind toxic!

TĂTĂNEASA – două linguriţe rădăcină se pun la o cană de apă clocotită şi se fierb 15 min. Se vor face spălături. Ajută şi la cicatrizare.

 

Articol scris la solicitarea unor cititori ai ziarului Tribuna.

Bibliografie: "Tratamente naturiste în bolile de piele", de Eugen Giurgiu.

Autor
20 octombrie 2022 la 20:20

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
O introducere în lumea lui Jules Verne, deasupra Sibiului
Fotograful Dan Tarcea a surprins în imagini spectaculoase un balon cu aer cald și un avion de agrement,...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 2 zile
Sute de oameni au ales să petreacă 1 Mai la înălțime, pe Aerodromul Măgura-Cisnădie
De 1 Mai, în timp ce mulți au ales clasicele grătare și ieșiri la iarbă verde, câteva sute...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 2 zile
Cinci ore, patru medici și patru asistente pentru salvarea unei vieți. Operație cu „repetiție”
Pentru un părinte, diagnosticul unei boli grave pus copilului său e o lovitură cruntă. Orizontul pare că se...
Sanatate
2 min de citit
Autor Mihai POP
acum 3 zile
Apare traseul „Brânzeturilor dumnezeiești” de pe „Via Transilvanica”
O ofertă interesantă pentru următorul week-end vine din partea Programului „Anii Drumeției” care, sâmbătă, 3 mai ac, lansează...
Știri
1 min de citit