Marş sibian pentru pacea lumii în ajunul sărbătorilor pascale

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Duminică, 10 aprilie, Papa Francisc a prezidat riturile Duminicii Floriilor şi a Patimii Domnului. A fost ziua în care catolicii, romano catolicii dar şi protestanţii au sărbătorit Floriile cu o săptămână mai devreme decât ortodocşii. După "Săptămâna Sfântă" în care credincioşii amintiţi au reflectat la drama pătimirii, a morţii şi învierii Domnului, din centrul României, din cetatea Sibiului, a fost lansată o frumoasă iniţiativă care are mai multe înţelesuri dar şi simboluri reunite sub " Marşul Păcii".

Chemarea Episcopului
Bisericii Evanghelice C. A. din România

Reinhart Guib, Episcop al Bisericii Evan­ghelice C. A. din România (B.E.C.A.R.), invită la o rugăciune pentru pace cu un marş al păcii prin centrul Sibiului pe toţi semenii care simt şi cred şi în puterea rugăciunilor de a readuce pacea în rândul seminţiilor umane. În acest sens Episcopul Reinhart Guib a declarat următoarele:

"În aceste vremuri de grea încercare pentru fraţii noştri ucrainieni şi pentru lumea largă şi înaintea Sfintelor Paşti este mai mult decât binevenită o rugăciune comună pentru pace. Astfel Vă invit cu drag să aducem împreună cu celelalte culte creştine surori un semn de pace, solidaritate şi bună comuniune pentru a contrasta vărsarea de sânge din Ucraina şi să chemăm la pace, frăţie şi închinare Celui care este, a fost şi Va fi. În data de sâmbătă, 16.04.2022, orele 11 până 12 va avea loc această rugăciune pentru pace. Ea va începe la orele 11 în faţa parcului Astra, lângă Hotelul Continental Forum, cu o rugăciune în cele 3 limbi tradiţionale din Transilvania şi engleză şi ucraineană. Acestea vor fi urmate de un marş în pace pe strada pietonală Bălcescu spre Piaţa Mare unde vor continua rugăciunile şi citirile biblice, iar la orele 12, o rugăciune comună şi binecuvântare vor încheia proce­siunea. Din partea primăriei am primit acordul pentru acest demers. Vă rog a contribui cu rugăciuni şi citiri biblice în limba Dumnea­voastră maternă şi o binecuvântare la sfârşit. Nădăjduim prin această acţiune comună să reiterăm relaţiile noastre intercreştine spre lauda lui Dumnezeu şi pentru pacea sufletelor noastre şi a lumii", continuând "Am saluta dacă bisericile surori ar prelua pe rând iniţiativa pentru continuarea Rugăciunii pentru Pace în sâmbetele următoare".

Autor
13 aprilie 2022 la 18:44

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 8 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 11 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 12 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit