Lucrările de extindere a Școlii N. Iorga avansează după schimbarea constructorului

Acasa >

Articol

Primăria Sibiu anunță progrese înregistrate pe șantierul pentru extinderea Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Sibiu, după ce primul constructor a întârziat lucrările cu mai mult de un an.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

“Lucrările de extindere a școlii Nicolae Iorga și de construcție a unei săli de sport avansează acum într-un ritm foarte bun, după ce un proiect realizat defectuos ne-a întârziat peste un an. Noul constructor, firma SC Geiger Proiecte Construcții SRL & SC Geiger Transilvania SRL, a reușit în doar câteva luni să finalizeze construcția structurii noului corp de școală, în lunile de iarnă urmând să lucreze la finisajele interioare”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Până în prezent constructorul a ridicat structura noului corp de clădire, cu parter și 2 etaje, urmând să se toarne și hidroizolația pe terasa clădirii. S-a început deja și amenajarea rețelelor de utilități la interior, lucrându-se la instalațiile electrice și termice de la parter în această perioadă. Constructorul a planificat să finalizeze aceste rețele și la etajul I până la sfârșitul anului. Pentru a putea lucra la interioare în sezonul rece, în luna decembrie se vor instala și geamurile și ușile exterioare. Reamintim că în noul corp se vor crea 22 de săli de clasă și 1 laborator de chimie, împreună cu spațiile conexe specifice.

Anul acesta se va finaliza și fundația la sala de sport a școlii, în suprafață de 850 mp, urmând ca anul viitor să se ridice structura acesteia. Sala va avea vestiare, depozite de materiale sportive, grupuri sanitare și un cabinet pentru profesorii de sport.

Acest proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritara 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Lucrările la școala N. Iorga vor continua pentru că Primăria Sibiu a depus un proiect în cadrul PNRR pentru obținerea finanțării europene nerambursabile în vederea eficientizării energetice a clădirii existente a școlii. Finanțarea în valoare de 11,53 milioane de lei a fost aprobată și urmează să se contracteze lucrări care includ, printre altele: termoizolații, înlocuirea tâmplăriei, montarea de panouri solare fotovoltaice care să producă energie electrică pentru iluminat și consumul auxiliar din centrala termică, modernizarea instalației de energie termică prin instalarea de pompe aer-apă, amenajarea unui iluminat eco-eficient, realizarea unui sistem de ventilație a spațiului aferent sălilor de clasă, prin montarea în fiecare sală a unor ventilatoare, cu recuperator de căldură, montarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului de utilități, dar și de reducere a acestuia pentru eficiență  și economie.

 Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image

 

21 noiembrie 2022 la 13:14

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 6 ore
Fum negru la Vatican: Cardinalii nu au ajuns încă la un acord privind alegerea noului papă
Mii de oameni s-au adunat joi în Piața Sfântul Petru de la Vatican, în a doua zi a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 7 ore
Adrian Bibu, prezent la celebrarea a 77 de ani de la înființarea Statului Israel: „Un moment deosebit și profund emoționant”
Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, a reprezentat Consiliul Județean Sibiu la ceremonia aniversară dedicată celor 77...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 7 ore
Elevii sibieni descoperă lumea cunoașterii la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu găzduiește în această perioadă câteva activități speciale dedicate elevilor sibieni în cadrul programelor „Școala...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 8 ore
Impact frontal pe DN 14, în localitatea Târnava: doi răniți transportați la spital
Polițiștii rutieri au intervenit joi la un accident produs pe DN 14, în localitatea Târnava. Un șofer nu...
Actualitate
2 min de citit