Legea care permite accesul la terenurile de sport din curtea şcolii şi în afara programului, declarată neconstituțională de CCR

Acasa >

Articol

Legea prin intermediul căreia se permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea școlii și în afara orelor de program a fost declarată neconstituțională de către CCR.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

"Cu majoritate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru modificarea art.6 alin.(9) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000", se arată în decizia CCR, citată de Agerpres.

 

Decizia Curții Constituționale a stârnit reacții aprinse în mediul online și nu numai. Mai multe persoane publice și-au expus părerea legată de această modificare. Majoritatea oamenilor au criticat acest demers.

 

„Curtea școlii este locul unde, după ore sau în vacanțe, au crescut generații întregi de copii. Aici am alergat, aici am învățat să batem mingea și tot aici am descoperit foarte multe jocuri. Curtea școlii este locul unde părinții ne lăsau să petrecem ore în șir, știindu-ne în siguranță și aproape de casă. Mulți dintre noi, adulții de azi, am prins aici gustul și pasiunea pentru mișcare și sport. Astăzi, pe terenul de sport din curtea școlii se pune lacătul după program. Nimeni nu mai știe exact când a început asta. Nimeni nu știe de ce. Deși nu există o lege în acest sens, cu timpul, autoritățile locale au decis că un lacăt e mai comod și mai ieftin”, a remarcat deputatul USR Tudor Pop, președintele Comisiei de Tineret și Sport, într-un manifest.

 

Medicul de familie, Eduard Egri, de asemenea, este nemulțumit de decizia CCR. Acesta a comentat-o pe rețelele de socializare.

 

“Halucinanta Românie. Legea care le oferă copiilor dreptul de a se juca în curtea școlii a fost declarată neconstituțională de către CCR.

 

Carevasăzică cel mai sigur loc pentru sport și joacă al copiilor trebuie zăvorât cu lacăte, mai ales acum în condițiile supraaglomerării orașelor, lipsei locurilor de joacă, pericolele generate de șoferi teribiliști, obezității crescute în rândul copiilor prin sedentarism, mâncare nesănătoasă și programe școlare supraîncărcate?

 

Carevasăzică să spunem stop sportului și jocului copiilor mai ales al celor care nu au posibilități materiale pentru a practica anumite sporturi costisitoare? Bravo măi băieți măi, mare noroc că voi nu ați fost niciodată copii”, a scris medicul Eduard Egri.

 

 

09 aprilie 2022 la 21:47

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 2 ore
Mediaş: serbare câmpenească de 1 mai, la Barajul Ighiş
Primăria Municipiului Mediaș organizează, cu prilejul sărbătorii de 1 Mai, la Barajul Ighiș, spectacolul folcloric "Serbare câmpenească". Manifestarea va...
Actualitate
1 min de citit
Autor Cosmin Rus
acum 3 ore
Percheziții la o unitate militară din Sibiu. Furt de combustibil și bunuri din gestiune
Percheziții și rețineri într-un dosar penal privind delapidare și fals, vizând personal dintr-o unitate militară din Sibiu. Printre...
Eveniment
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 4 ore
Premieră pentru Spitalul Judeţean: intervenţie complexă pentru tratarea unei afecţiuni biliare severe
Echipele de Gastroenterologie, Radiologie Intervenţională şi Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
Proprietarul clădirii nefinalizate de pe Calea Poplăcii contestă demolarea: „Am respectat autorizația la milimetru”
Alexandru Olariu, proprietarul blocului nefinalizat de ani de zile de pe Calea Poplăcii nr. 59, a fost prezent...
Actualitate
2 min de citit