Lansare de carte la Muzeul de Istorie naturală

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu anunţă lansarea volumului "O călătorie în timp – Colecția de Paleontologie a Muzeului de Istorie Naturală, Sibiu", realizat de către paleontologul Nicolae Trif. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Evenimentul va avea loc vineri, 16 februarie, de la ora 14, în Sala Multimedia a Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu.
Volumul, editat în maniera unui album fotografic, aduce în prim-plan o parte din rezultatele cercetărilor întreprinse de către autor în colecția de profil a muzeului din Sibiu, în calitate de curator al acesteia dar și rezultate anterioare ale altor cercetători.
Așa cum menționează managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal, dr. Alexandru Constantin Chituță, în prefața volumului: "Muzeul de Istorie Naturală din cadrul Muzeului Național Brukenthal gestionează, din fericire, o colecție importantă în acest sens și personal specializat dedicat care cercetează, colaborează cu alte instituții și publică rezultatele obținute."
 
Anual, muzeograful paleontolog Nicolae Trif contribuie la publicarea rezultatelor cercetării colecției și a datelor obținute din teren prin articole științifice în jurnale cu factor de impact.
În volumul "O călătorie în timp – Colecția de Paleontologie a Muzeului de Istorie Naturală, Sibiu", autorul ne invită, prin intermediul fosilelor, să vizităm cele mai importante localități din care provin piesele colecției muzeului respectiv: Cisnădioara (județul Sibiu), Sebeș (județul Alba), Turnu Roșu (județul Sibiu), Suslănești (județul Argeș), Piatra Neamț (județul Neamț), Buituri, Lăpugiu de Sus și Coștei (județul Hunedoara), Gușterița (județul Sibiu).  
Fiecare fotografie din volum este însoțită de date explicative care, împreună cu descrierea zonei din care provine specimenul, ajută la crearea unui tablou realistic al mediului de viață de acum zeci de milioane de ani. 

Colecția de paleontologie a muzeului din Sibiu deține peste 57.000 de piese fiind una dintre cele mai importante din România, datorită vechimii, valorii științifice și a diversității specimenelor. Datorită activităților de teren desfășurate de autorul volumului, colecția este în continuă creștere. Prin intermediul acestui volum cititorii pot descoperi o parte din patrimoniul național științific al Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu.  

13 februarie 2024 la 14:10

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 3 ore
„Noaptea muzeelor” va fi ziua renașterii celei mai vechi gospodării dintr-un muzeu românesc
Dacă e miercuri, vorbim despre un loc încărcat de istorie și emoție. O poveste pe care am descoperit-o...
Cultură
5 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 4 ore
FC Hermannstadt pierde la mare luptă a doua finală de Cupa României
Sibienii au crezut până în ultimele secunde că pot trimite meciul în prelungiri, dar până la urmă au...
Actualitate
7 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 13 ore
„Ce înseamnă să am grijă de mine?”, atelier la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Astra îi așteaptă pe tinerii cu vârsta între 10 – 13 ani la un atelier dedicat vârstei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 zi
Radu Carp: „Realitatea augmentată din mentalul uman are nevoie azi de lumina înțelepciunii”
Asistența prezentă, în sala Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA, la dezbaterea focusată pe logica stategiilor doctrinale paradoxale din...
Eveniment
5 min de citit