Începe şcoala în Muzeul ASTRA. Prima "lecţie": atelier de modelaje în lut

Acasa >

Articol

Muzeul ASTRA, a anunţat că, de luni, va (re)lansa proiectul "Școala în satul tradițional", un program educațional estival. Acesta va fi derulat în perioada 6 iunie – 30 septembrie 2022, zi de zi, între orele 10:30 şi 17:30, prin care copii, părinții și bunicii pot participa în ateliere educaționale și demonstrații meșteșugărești susținute aici de meșteri din toată țara.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Astfel, În perioada 6-12 iunie – prima săptămână a programului – în zona Etno-Tehno Parc din Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, va avea loc un atelier de modelaj lut sub îndrumarea meșterului popular Roxana Mărcoiu de la Asociația Tonal.

Sâmbătă, 11 iunie și duminică, 12 iunie,  trupa "Epic Education" va susține două spectacole de teatru interactiv cu piesa "Drumul spre Casa Înțelepciunii". "În acest spectacol, copiii devin parte din poveste, participând la o adevărată aventură în care două din cele mai cunoscute personaje din universul lui Ion Creangă vor primi o adevărată lecție de viață de la un personaj personificat și plin de mister", spun organizatorii. Reprezentațiile spectacolelor de teatru vor fi de la orele 11 şi 13. Participarea la ateliere și spectacolele de teatru se face în baza biletului de intrare în Muzeul ASTRA.

 
Cu puţin peste 4.000 de vizitatori la "(Pre)Gătim bucate tradiționale"

Muzeul ASTRA mai informează că, în perioada 3-5 iunie 2022, a înregistrat 4321 vizitatori, în timpul desfăşurării evenimentului gastronomic "(Pre)Gătim bucate tradiționale@Muzeul ASTRA!", care a pus conducerea Muzeului ASTRA pentru a doua oară în ultimii doi ani "la cratițe” & ceaune" (prima dată fiind în 2021 la Noaptea Muzeelor). Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA, Ovidiu Baron, director general adjunct Muzeul ASTRA și Mirela Iancu, director Marketing Cultural Muzeul ASTRA au gătit pentru vizitatori după rețete specifice din zonele lor de provenientă (Țara Moților, Oltenia și zona Mărginimii Sibiului), dar și documentate în cercetările de teren –  stufat de miel, ciorbă de salată și omletă cu slană, varză nouă cu carne de miel, papa de coade & căprior de vânat cu cartofi noi. Au fost servite peste 400 de porții din cele trei ceaune în care au fost pregătite preparatele de către directorii Muzeului ASTRA. 

Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image

06 iunie 2022 la 16:11

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 30 minute
47,87% prezența la urne în județul Sibiu. Peste 25.000 de voturi pe listele suplimentare
Din cei 382,641 de votanți înscriși pe listele permanente în județul Sibiu s-au prezentat la urne 155.750, ceea...
Actualitate
1 min de citit
acum 1 oră
(ÎN CURS DE ACTUALIZARE) George Simion trece de o jumătate de milion de voturi
Actualizare 21:45: Președintele AUR, Georghe Simion, conduce detașat în preferințele sibienilor după numărarea a 10% din procesele verbale. Simion...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 3 ore
Sibiul, în jumătatea inferioară a clasamentului procentajului votanților, la ora 18!
Sibiul este pe locul 22 în clasamentul pe județe al procentajelor celor care au votat până la ora...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 4 ore
Accident grav lângă Poplaca. Un tânăr a fost rănit
Polițiștii rutieri au intervenit duminică, la un accident rutier produs în afara localității Poplaca, pe DJ 106 R. „În...
Actualitate
1 min de citit