(FOTO) Ar fi fost prea frumos, dar și așa a fost frumos! Sibienii pierd a doua finală de Cupă după ce adversarii au făcut ”plajă” la lumina nocturnei juma’ de oră…

FC Hermannstadt a pierdut cu 3-2, la Arad, în ultimul act al competiției KO. Sibienii au fost conduși cu 2-0 și 3-1, dar au revenit ”în cărți” pentru obținerea trofeului după ce au marcat Căpușă și Sergiu Buș.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În ultimul sfert de oră, plus cele 12 de prelungiri, clujenii au făcut tot posibilul pentru a trage de timp, semnalul fiind dat de portarul Hindrich. Nervii au cedat și Djokovic, respectiv Tiago Goncalves au fost eliminați. Nu e mai puțin adevărat că CFR-ul a mai marcat o dată, în prelungiri, dar Korenica era în ofsaid.

Jucătorii lui Măldărășanu au izbucnit în lacrimi înaintea festivității de premiere după ce au ratat primul trofeu major din istoria de un deceniu a clubului, dar cei aproape 5.000 de fani aflați în tribunele arenei ”Francisc Neuman” și alte câteva mii de spectatori neutri i-au aplaudat la final pentru acest parcurs aproape perfect în Cupă.

 

Se spune că finalele nu numai că se joacă, se și câștigă. E un clișeu des utilizat în sport, în general, dar și în fotbal, în mod special, iar acesta a fost preluat și de sibieni. Cu o presiune mai mică pe umeri, față de ”ceferiști”, care aveau nevoie de câștigarea trofeului pentru a-și securiza locul într-o competiție europeană, sibienii și-au dorit să ridice deasupra capului Cupa României pentru a-și îmbogăți palmaresul, nu în ultimul rând, pentru bonusul financiar, dar și pentru a-i face fericiți pe cei aproape 5.000 de fani din tribune și multe altele mii de-acasă, din fața TV-ului, ori a avea ce să le povestească nepoților, peste ani și ani, despre isprava lor. Însăși calificarea în finală era o performanță pentru jucătorii lui Măldărășanu, care au urcat treaptă cu treaptă până în marea finală și au bătut la porțile play-off-ului, în campionat, după ce la un moment dat erau pe ultimul loc.

Vremea a fost superbă pentru fotbal, soarele de mai onorând cu prezența un eveniment de o asemenea importanță, iar arena în tribunele căreia tronează semeț baronul Francisc Von Neuman a avut puține scaune libere. După ce și-au încărcat bateriile pe terasele din centrul Aradului, cele două galerii s-au încălzit și mai mult cu mini-recitalul Antoniei, după care a început marea bătălie pentru trofeu.

Biceanu și-a încercat primul șutul, dar a trimis pe lângă stâlpul din dreapta lui Hindrich de pe la 30 de metri (‘4).

 

Două goluri în prima jumătate a reprizei întâi

 

Golul a picat însă la celelalte buturi. Korenica a verticalizat pentru Kamara, Selimovic părea stăpân pe situație, dar a aproximat greșit intervenția, iar liberianul a scăpat singur cu Căbuz, pe care l-a driblat scurt, trimițând în poarta goală (’15).

Sibienii au acuzat șocul și, la opt minute distanță, Camora a centrat din stânga, pentru Louis Munteanu, la colțul scurt, iar golgeterul Superligii a reluat din prima în plasă, pe lângă Căbuz, dublând avantajul de pe tabelă (’23).

Kamara și Louis Munteanu puteau face fiecare ”dubla”, dar au ratat la aceeași ocazie, ”ceferiștii” alegându-se doar cu o lovitură de la colțul terenului (’24).

Murgia putea relansa meciul, dar a trimis de puțin pe lângă bara din stânga lui Hindrich, din marginea careului mare, perpendicular pe poartă (’29).

Tiberiu Căpușă a reaprins speranțele în tabăra sibienilor cu opt minute înainte de pauză, când a reluat de la a doua bară mingea trimisă în careu de Tiago Goncalves dintr-o lovitură liberă (’37).

 

Unii cu schimbările alții cu golul

 

Cu toate acestea, Măldărășanu a făcut trei schimbări la pauză, apelând la Antwi, Neguț și Bejan. Ar fi făcut doar două, dar Selimovic l-a anunțat la vestiare că nu mai poate continua.

Mutările n-au  adus revirimentul așteptat, dimpotrivă, la patru minute de la reluare Louis Munteanu trimițând în centrul careului pentru Nkololo, care a profitat de alunecarea lui Bejan, înlocuitorul luxemburghezului, învingându-l pentru a treia oară pe Căbuz (’49).

Italianul Murgia și-a încercat norocul în două rânduri, dar prima dată mingea expediată de la 30 de metri, lateral stânga, a căzut pe plasă (’51), apoi a trimis prea înalt cu capul din interiorul careului mare (’53).

Doi dintre jucătorii intrați la pauză au conlucrat la faza în urma căreia meciul se putea ”strânge” din nou, Antwi scoțând pentru șutul lui Neguț, mingea trimisă de decar însă, din prima, de la 20 de metri, perpendicular pe poartă, trecând alături (’55).

La celelalte buturi, Căbuz a respins peste transversală șutul-centrare al lui Nkololo (’65).

Reveniți în jumătatea adversă, sibienii au tras un nou semnal de alarmă prin Tiago, care a trimis însă pe direcția lui Hindrich (’73).

Măldărășanu a mutat ofensiv, apelând la Sergiu Buș și atacantul a relansat disputa cu un șut fără speranțe pentru Hindrich, la colțul lung, de la 26-27 de metri, lateral stânga, la prima atingere de balon. Cel mai frumos gol al finalei, de departe (’74)…

 

Final care nu face cinste unei… finale

 

Din momentul ăsta a început circul! Trageri de timp, lamentări, intrări ale staff-ului medical al clujenilor pe gazon. Joc fragmentat, fără alte ocazii la cele două porți.

Ianis Stoica a cerut penalti, dar s-a ales numai cu un ”galben” pentru simulare (’85).

Sibienii puteau trimite meciul în prelungiri, dar Hindrich a scos de la vinclu șutul lui Tiago (’90+2).

Nervii au cedat și Tiago, respectiv Djokovic au fost eliminați după un clinci între cele două tabere în marginea careului CFR-ului (’90+7).

Cele 7 minute de prelungire s-au transformat în 12 sau 13, iar Korenica ar fi putut ”închide” finala, dar reușita sa a fost din ofsaid și VAR-ul a anulat-o (’90+11).

Mingea a revenit la centru, Chivulete a mai lăsat două minute să se joace, dar nu s-a mai întâmplat nimic și Cupa a luat pentru a cincea oară drumul Clujului, în vreme ce jucătorii lui Măldărășanu și-au primit resemnați medaliile de argint, cu regretul că ar fi fost prea frumos să se-ntoarcă acasă cu trofeul, așa cum promiteau fanii pe bannerul de la peluză: ”Sibiu, mândră cetate, îți aducem trofeul la noapte”.

Chiar și așa, a fost frumos. Iar după astfel de meciuri, vorba lui ”Măldă”: ”La anul o luăm de la capăt”.

 

CFR CLUJ – FC HERMANNSTADT 3-2 (2-1)

Au marcat: Mohammed Kamara ’15, Louis Munteanu ’23, Beni Nkololo ’49 / Tiberiu Căpușă ’37, Sergiu Buș (’74.

CFR CLUJ: 89. Otto Hindrich – 5. Daniel Graovac, 4. Leonardo Bolgado, 6. Sheriff Sinyan, 45. Mario Camora (cpt.) (13. Simao Rocha ’81) – 18. Lindon Emerllahu, 88. Damjan Dokovic, 17. Meriton Korenica (82. Alin Fică ’82) – 96. Beni Nkololo (93. Virgiliu Postolachi ’82), 9. Louis Munteanu (27. Matei Ilie ’90+9), 7. Mohammed Kamara (3. Aly Abeid ’90+13). Antrenor: Dan Petrescu. Rezerve neutilizate: 21. Mihai Popa – 10. Ciprian Deac, 11. Adrian Păun, 97. Andres Sfaiț.

FC HERMANNSTADT: 25. Cătălin Căbuz – 66. Tiberiu Căpușă (11. Sergiu Buș ’74), 2. Vahid Selimovic (5. Florin Bejan ’46), 4. Ionuț Stoica (cpt.) – 86. Silviu Balaure (45. Robert Popescu ’90), 8. Alessandro Murgia, 29. Ciprian Biceanu (30. Nana Antwi ’46), 24. Antoni Ivanov, 15. Tiago Goncalves – 9. Aurelian Chițu (10. Cristian Neguț ’46), 7. Ianis Stoica. Antrenor: Marius Măldărășanu. Rezerve neutilizate: 31. Vlad Muțiu – 6. Kalifa Kujabi, 17. Dragoș Iancu, 27. Valerică Găman.

Arbitru: Andrei Florin Chivulete (București). Asistenți: Andrei Constantinescu (București), Romică Bîrdeș (Pitești). Rezervă: Rareș George Vidican (Satu Mare).

Arbitri VAR: Sorin Costreie (Voluntari), Iulian Dima (București).

Observator CCA: Marcel Savaniu (Satu Mare).

Observator FRF: Felix Grigore (București).

Cartonașe galbene: Ivanov ’35, Korenica ’59, Nkololo ’82, Căpușă ’83, Ianis Stoica ’85, Hindrich ’86, Graovac ’87, Antwi ’87, Kamara ’90+3, Murgia ’90+6, Emerllahu ’90+7, Cr. Neguț ’90+8.

Cartonașe roșii: Tiago Goncalves ’90+7, Damjan Djokovic ’90+7.

Foto: Răzvan NEGRU

 

 

 

Autor
15 mai 2025 la 20:46

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 10 ore
Măldărășanu: ”Le-am spus băieților că trebuie să fim mândri pentru ce am realizat anul ăsta”. Ce l-a întrebat arbitrul Chivulete, la final…
Antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, și-a felicitat jucătorii pentru parcursul din acest sezon, chiar dacă sibienii au pierdut...
Actualitate
4 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 10 ore
Un gazon nou pentru stadionul din Avrig
Zilele trecute s-au finalizat lucrările la proiectul de regenerare a gazonului și montaj al sistemului de irigare la...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 10 ore
(VIDEO) Pleacă Măldărășanu de la FC Hermannstadt la finalul sezonului? ”Va trebui să iau o decizie corectă, cu sufletul, să fiu împăcat că iau decizia cea mai bună!”
Marius Măldărășanu e la final de contract cu FC Hermannstadt după meciul din ultima etapă, de sâmbătă, de...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
FC Hermannstadt pierde la mare luptă a doua finală de Cupa României
Sibienii au crezut până în ultimele secunde că pot trimite meciul în prelungiri, dar până la urmă au...
Actualitate
7 min de citit