Făgăraș Fest invită iubitorii de natură între 5 și 7 august, la Avrig

Muntele face spectacol în festivalul celor mai înalți dintre Carpații României. Făgăraș Fest 2022 se desfășoară în perioada 5-7 august, la Avrig, în județul Sibiu, iar festivalul va include multe activități cu și despre natură, o proiecție specială România Sălbatică, concerte The Mono Jacks, Taraful de la Vărbilău și mixuri de Vynil, Rum, Tapas&Wine. Programul complet al evenimentului aici

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Evenimentul organizat de Fundația Conservation Carpathia și ProPark-Fundația pentru Arii Protejate, se află la cea de-a treia ediție și invită publicul să exploreze Valea Avrigului, străjuită de patru dintre crestele Făgărașilor: vârfurile Suru (2.281m), Budislavu (2.345m), Ciortea (2.426m) și Scara (2.213m). 

Publicul care ajunge la Făgăraș Fest – ediția Avrig este invitat să cunoască altfel Munții Făgăraș și să îi descopere așa cum nu au mai facut-o până acum: prin activități și experiențe nemijlocite cu natura, prin aventură și întâlnirea cu patrimoniul cultural local, prin experiențe gastronomice, prin întâlnirea cu tradiția și oamenii locului, prin istorie și fotografie, film despre natură și mai ales prin (re)conectarea cu Muntele. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Festivalul se deschide vineri, 5 august, ora 21.00, cu proiecția în aer liber a filmului România Sălbatică, regizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, câștigător al Premiului Publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF 2021 și a cinci premii Gopo în 2022.

A doua zi de festival este dedicată naturii și tururilor ghidate în natură, pe urmele animalelor sălbatice din Munții Făgăraș, pe trasee ce urcă spre vârfuri alături de ghizi locali, recunoașterii de păsări și plante de la poalele munților, întâlnirii cu localnicii la Șezătoarea din Avrig, târgului de produse locale, dar și muzicii, relaxării și dansului.

Duminică, 7 august, experiențele din Munții Făgăraș continuă cu activități interactive, vizite ghidate, joc, energie și multe surprize. 

În cadrul festivalului, vizitatorii vor mai putea admira o expoziție de fotografie de natură, iar copiii sunt invitați să participe la activități cu tema de mediu, special create pentru ei.

An de an, festivalul își propune să atragă atenția asupra patrimoniului local și cultural de la poalele Munților Făgăraș și să genereze dezvoltare durabilă suplimentară. Avrigul este o zonă extrem de bogată din punct de vedere natural, istoric și cultural, care merită să fie promovată. 

Festivalul își propune să aducă beneficii economice, astfel încât pe durata desfășurării acestuia întreaga zonă Valea Avrigului să fie ocupată în procent de 100%, fie că vorbim despre spațiile clasice de cazare, de gazde locale sau spații de camping.  

Făgăraș Fest celebrează natura și cultura comunităților din jurul Munților Făgăraș cu respect, cu responsabilitate, în armonie cu ceea ce ne înconjoară. Prima ediție a Făgăraș Fest s-a desfășurat în 2019 la Lerești și, după o pauză dată de pandemia Covid-19, a revenit în 2021 cu o nouă ediție la Nucșoara, pe unul dintre traseele de plecare spre Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf din Munții Făgăraș. 

Organizatori: Fundația Conservation Carpathia și ProPark-Fundația pentru Arii Protejate
În parteneriat cu Primăria Orașului Avrig și Asociația Valea Avrigului
Partener media național: Radio Guerrilla
Parteneri media locali: Tribuna, Mesagerul de Sibiu
Susținut de EMAG.

Eveniment realizat în cadrul proiectului „Crearea unei zone de natură sălbatică în sudul munților Carpați, România”, LIFE18 NAT/RO/00108. Principalul scop al proiectului este reconstrucția habitatelor degradate și aplicarea unor măsuri de conservare, care să permită refacerea proceselor naturale și crearea de beneficii comunităților locale din zona Munților Făgăraș. Proiectul este implementat de Fundația Conservation Carpathia cu partenerii între anii 2019-2024, cu sprijin financiar din partea Fundației Arcadia prin Endangered Landscapes Programme și din partea Comisiei Europene prin programul LIFE.

 

Despre Fundația Conservation Carpathia 

Proiectul Fundației Conservation Carpathia a început prioritar cu protejarea de păduri și pășuni alpine în estul munților Făgăraș, iar din anul 2012 fundația a început să se implice activ și în refacerea zonelor degradate. Din anul 2009 și până astăzi, proiectul a salvat de la exploatare peste 26.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud-estul munților Carpați, unde a inițiat lucrări de reconstrucție ecologică și a stabilit măsuri de protecție, atât pentru pădure, cât și pentru animalele sălbatice. Proiectul dezvoltat de Fundația Conservation Carpathia este unic în România și reprezintă una din cele mai importante inițiative de conservare din Europa. 

 

Despre Propark Fundația pentru Arii Protejate  

Propark Fundația pentru Arii Protejate a fost înființată în anul 2008 și este principalul furnizor de instruire pentru arii protejate și conservare în România, având în același timp un rol activ în rețelele europene și mondiale, care își propun să dezvolte capacitatea profesională a celor ce lucrează în arii protejate și conservare, implicit prin proiecte, consultanță și mentoring.

25 iulie 2022 la 10:56
Distribuie articolul:

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 10 ore
(ACTUALIZARE) FC Hermannstadt o ține în șah pe campioana FCSB, pe ”Ghencea”. Sibienii puteau lua toate cele 3 puncte, dar sunt egalați în prelungiri
Sibienii pleacă de pe terenul campioanei FCSB cu un punct, dar au fost aproape de a le lua...
Actualitate
8 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 10 ore
FC Inter pierde primul joc oficial de la promovarea în Liga 3. ”Bleu-albaștrii”, învinși în Cupa României. Călin Moldovan a fost la meci
Cu pregătirea reluată de-abia de trei zile și fără mai mulți jucători de bază, campioana județului Sibiu, FC...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 13 ore
(VIDEO) Mii de sibieni au aplaudat de pe margine concurenții Raliului Sibiului. „E mai mult decât un concurs, e un spectacol și o sărbătoare pentru tot orașul”
După cinci ani, bolizii de raliu au revenit în centrul Sibiului, la finalul etapei din Campionatul Național de...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ștefania Vesa
acum 15 ore
Foto: Șepci colorate și povești de vacanță, pictate de copii în „Orașul Artiștilor”
Sâmbătă, 12 iulie, Piața Mică din Sibiu a prins din nou viață printr-un eveniment dedicat celor mici. În...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ștefania Vesa
acum 17 ore
Trafic îngreunat pe DN 7C, în zona Bâlea Lac
La această oră, circulația pe DN 7C – Transfăgărășan, în zona Bâlea Lac, se desfășoară cu dificultate. Potrivit...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 18 ore
Salvamont Sibiu intervine: un turist israelian rănit într-o tură de enduro în Munții Cindrel
În cursul zilei de vineri, salvatorii montani din cadrul Salvamont Sibiu au intervenit de urgență în Munții Cindrel,...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 20 ore
Sănătatea mintală, o expoziție deschisă la Primăria Sibiu
Sala expozițională a Primăriei Sibiu găzduiește un nou eveniment dedicat conștientizării importanței sănătății mintale. Este vorba despre expoziția...
Actualitate
1 min de citit
Autor Mihai POP
acum 20 ore
Specialist: „Angajații care folosesc Inteligența Artificială vor lua locul celor care nu o folosesc”
Robert Kristof este prodecan al Facultății de Mecanică din cadrul Politehnicii din Timișoara și fondator al platformei „Neverbots”...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 20 ore
Seri de vară cu filme „hot”, la Cinema Boutique. Ce surprize îi așteaptă pe cinefili
Până pe 15 septembrie, singurul cinematograf în aer liber din Sibiu promite să transforme fiecare seară într-o experiență...
Actualitate
3 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 21 ore
Accident între Sibiu și Rășinari: un șofer a lovit o țeavă de gaz
Un accident s-a produs sâmbătă dimineața pe DJ 106, între localitățile Sibiu și Rășinari. „Din primele verificări efectuate la...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ștefania Vesa
acum 1 zi
De luni pot fi completate fişele de înscriere la liceu. Ordinea opţiunilor rămâne cel mai important criteriu
Începând de luni, 14 iulie, absolvenții de clasa a VIII-a pot completa fişele de înscriere pentru admiterea la...
Actualitate
2 min de citit
Autor Paul NEAGU
acum 1 zi
În ajunul alegerilor interne PNL, unde este singurul candidat la șefie, Bolojan anunță al doilea val de reforme. Nu ne așteptăm la aplauze!
Premierul Ilie Bolojan a prezentat, într-o conferință de presă susținută astăzi la Palatul Victoria, cel de-al doilea pachet...
Actualitate
5 min de citit