Elevii de la Şcoala Gimnazială Racoviţa au acces la un Smart Lab

Acasa >

Articol

De puţin timp, elevii ce învaţă la Şcoala Gimnazială Racovţa au la dispoziţie un nou laborator modern de informatică.  Recent inauguratul Smart Lab este dotat cu 10 unităţi de calculator, monitoare, o tablă smart cu proiector, seturi de tastatură şi mouse optic, masele şi scaunele necesare. De asemenea, noul laborator beneficiază de un sistem smart de acces, cu 5 modalităţi diferite, precum şi de un sistem smart de control al jaluzelelor, accesibil prin aplicaţie pe tabletă (cu diferite scene: umbrire totală, umbrire parţială).
Acesta este cel de-al treilea Smart Lab deschis la instituţiile de învăţământ din judeţ datorită donaţiilor realizate de membrii Echipei Galbene Sibiu, după cele de la Şcolile Gimnaziale din Boiţa şi Porumbacu de Jos.
"Acest Smart  Lab donat în integralitate de Echipa Galbenă vine în completarea strategiei de a tranforma Şcoala Gimnazială Racoviţa în Smart School. În acest sens, în luna noiembrie a anului 2020 am depus spre finanţare proiectul de dotare a şcolii cu echipamente TIC (tablete pentru toţi elevii, laptopuri pentru toţi profesorii, table interactive, videoproiectoare şi camere web pentru toate sălile de clasă). Cu sprijinul doamnei deputat Raluca Turcan, am semnat contractul de finanţare in 29.07.2021, valoarea acestuia fiind de 824.350,80 lei, fonduri europene. În decembrie am finalizat achiziţia tuturor produselor din proiect. În perioada imediat următoare, va începe instruirea personalului didactic şi, în acest sens, urmează să ne deplasăm la Ciugud, în parteneriat de mentorat, pentru a avea un exemplu de bune practici şi a vedea cum s-a implementat conceptul Smart School în această localitate, ca să putem să îl implementăm la Racoviţa şi, de ce nu, să îi îmbunătăţim.
Smart School înseamnă o şcoală inteligentă, care pregăteşte viitorii cetăţeni ai comunităţii, dar şi dovada că se poate face învăţământ de calitate şi în mediul rural. Curând, copiii nu vor mai fi obligaţi să care un ghiozdan plin cu cărţi la şcoală, ci pe tabletă vor fi încărcate, în formă digitală, toate manualele şi cărţile de care au nevoie în procesul educaţional.
Viitorul înseamnă să învăţăm să folosim tehnologia pentru a aduce copiii spre educaţie. Generaţia copiilor noştri este generaţia cu cel mai mare salt tehnologic şi informaţional şi pentru ca şcoala să fie atractivă pentru ei, este necesar să ne schimbăm viziunea, să evoluăm şi să venim în sprijinul nevoilor curente ale elevilor.
Mulţumesc tuturor celor care au donat pentru Smart Lab, întregii Echipe Galbene şi pentru susţinerea acordată şi în acest proiect, doamnei deputat Raluca Turcan.
Aşa cum îmi place să spun, copiii nu sunt doar viitorul, ei sunt şi prezentul!  Cum îi preţuim, educăm şi îndrumăm astăzi, aşa va arăta comunitatea noastră mâine! Şi asta face ca educaţia de calitate, în acord cu vremurile pe care le trăim şi cu nevoile copiilor de astăzi, să fie prioritatea noastră! Copiii noştri merită tot ce-i mai bun! Nu vom lăsa să moară şcoala de la ţară", ne-a declarat primarul comunei Racoviţa, Andreea Voicu.

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Autor
17 martie 2022 la 21:02

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 10 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 13 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 13 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit