De la începutul perioadei de supraveghere a infecției cu virusul West Nile, în iunie 2023, până joi, 18 octombrie, s-au înregistrat 94 de cazuri, dintre care 78 confirmate și 16 probabile de infecție cu virusul West Nile. Din aceste cazuri 11 au decedat, potrivit reprezentanților INSP.
Din totalul de 94 de cazuri, cele mai multe, 30, au fost înregistrate la grupa de vârstă 60-69 de ani, urmată de grupa 70-79 de ani, cu 21 de cazuri. 57 au fost raportate la bărbați, iar 37 la femei, 46 în mediul urban și 48 în rural.
Două dintre cazuri s-au înregistrat în Sibiu. Distribuția pe județe a cazurilor este următoarea: Bacău (4), Bihor (2), Botoșani (2), Brăila (7), Buzău (1), Calarasi (1), Constanta (1), Dolj (8), Galați (8), Gorj (2), Ialomița (2), Iași (6), Ilfov (7), Neamț (1), Olt (3), Prahova (1), Satu Mare (12), Sibiu (2), Suceava (1), Timis (1), Tulcea (3), Vaslui (3), Valcea (1) și Municipiul București (15).
Trei cazuri de infecție cu virus West Nile au avut dublă expunere: atât în municipiul București, cât și în județul Tulcea și a fost atribuit județului Tulcea, în Australia și în județul Constanța și a fost atribuit județului Constanța și in Bulgaria și județul Satu Mare și a fost atribuit județului Satu Mare.
Au fost înregistrate 11 decese, dintre care unul în județul Sibiu. În acest caz, distribuția pe județe raportată joi este următoarea: jud. Bihor (1), Braila (1), Ilfov (3), jud. Dolj (2), Prahova (1), Satu Mare (2), Sibiu (1).
Sibianca infectată cu West Nile a murit în septembrie
Sibianca decedată după incetare cu virus West Nile are 73 de ani. Ea a murit la spital, la începutul lunii septembrie.
Potrivit reprezentanților DSP Sibiu, simptomele au apărut la jumătatea lunii august (febră, frisoane, dureri de cap și dezorientare”. Femeia a fost internată la ATI în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, însă medicii nu au reușit să o salveze.
Infecția cu virusul West Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar. (L. B.)