Articol
Lipsa de somn poate afecta întregul organism, fie că e vorba despre un incident izolat, fie despre ceva recurent. Pe timpul nopții corpul se regenerează, creierul se odihnește, iar tu îți recapeți energia și buna dispoziție. Dacă și tu te confrunți, din când în când, cu nopți albe, citește acest articol și află câteva informații care te vor ajuta.
În primul rând, trebuie menționat faptul că instanțele de insomnie severă necesită un sfat din partea medicilor specialiști. Acestea se manifestă, de regulă, într-o manieră constantă, pe o perioadă de o lună sau mai mult.
Dacă, totuși, nu este aceasta situația ta, poți aborda problema cu soluții mai simple și la îndemână. Astfel:
Poți încerca să faci mai mult sport
Sportul te ajută la destresare, ceea ce duce la un somn mai odihnitor. E necesar, totuși, să vezi când anume te ajută mai mult, dimineața sau seara. Astfel, poți face câteva teste pentru a vedea la ce răspunde mai bine organismul tău.
Fă un duș sau o baie fierbinte în fiecare seară înainte de culcare
Căldura duce, de cele mai multe ori, la senzația de somn. Așadar, înainte de culcare, fă-ți un obicei din a te relaxa și răsfăța cu o baie fierbinte, uleiuri esențiale și oricare alte produse se regăsesc pe lista favoritelor tale. Ai grijă, însă, să nu exagerezi cu temperatura, să ai mereu o sticlă de apă lângă tine și, înainte să intri în baie, să fii hidratat, astfel încât să nu amețești de la creșterea tensiunii. De asemenea, dacă te știi cu probleme cardiovasculare, ar fi bine să nu încerci această metodă.
Bea un pahar cu lapte călduț și miere sau folosește uleiuri esențiale
Laptele cald cu miere este un remediu faimos pentru micile tulburări de somn. Metoda, deseori utilizată pentru cei mici, dă roade și în cazul adulților, astfel că, dacă ai posibilitatea, încearcă, în noaptea respectivă să bei un pahar. Cu toate acestea, dacă ai intoleranță la lactoză și laptele cald nu reprezintă o metodă viabilă pentru tine, încearcă să apelezi la uleiul CBD ori la alte uleiuri cu efect calmant. Acestea nu se folosesc pentru situațiile clinice, ci doar pentru cele uzuale. De asemenea, asigură-te că le procuri de la distribuitori autorizați, precum canamarket.ro, pentru a te asigura că produsul este bun și gata de utilizare.
Insomnia, chiar și temporară, poate fi un factor de risc pentru alte afecțiuni, printre care și anxietatea. Așadar, dacă știi că, din când în când, mai sunt situații în care îți piere somnul și în care nu îți permiți să stai treaz toată noaptea, încearcă una dintre metodele de mai sus. Pentru situațiile care durează de ceva vreme, e necesar să consulți medicii înainte de a încerca alte metode.
Sursa foto: Unsplash.com