„Cum Ajuți – de la victimă la învingătoare", atelier gratuit la Biblioteca ASTRA

Acasa >

Articol

Violența domestică este un fenomen tot mai des întâlnit. Multe persoane apelează la Centrul de Consiliere pentru prevenirea violenței domestice de la A.L.E.G. și solicită informații pentru a ajuta pe cineva apropiat care trece prin violență domestică sau se confruntă cu efectele ei pe termen mai lung.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Pentru a veni în întâmpinarea celor care se confruntă cu acte de violență în familie, Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G. organizează evenimentul „Cum Ajuți – de la victimă la învingătoare". Acesta va avea loc în 14 februarie, de la ora 18:00 la Biblioteca Astra.

„Acest atelier este gratuit și dedicat femeilor care doresc să înțeleagă mai bine fenomenul violenței domestice și să învețe modalități eficiente de a oferi sprijin celor afectate. Se va pune accent pe importanța susținerii de la egal la egal și pe rolul comunității în depășirea situațiilor de abuz. În România, 1 din 3 femei cu vârsta peste 16 ani este victima violenței domestice. Drumul către o viață liniștită nu se încheie odată cu ieșirea din relațiile abuzive. După ce părăsesc astfel de relații, multe femei se confruntă cu izolarea socială, sentimentul de singurătate, lipsa de încredere în sine, teama de a dezvolta noi relații de prietenie și tendința de a evita relațiile de cuplu sau de a repeta tiparul relațiilor abuzive. Asociația A.L.E.G. pune la dispoziție în mod gratuit femeilor din Sibiu servicii de consiliere psihologică și acces în grupuri de sprijin, toate cu scopul de a ajuta orice femeie să facă pași spre autonomie emoțională și o viață liniștită”, au transmis reprezentanții ALEG.

Grupurile de sprijin oferă femeilor un mediu sigur și confidențial unde acestea pot vorbi deschis fără teama de judecată sau de expunere. Întâlnirile se desfășoară cu o frecvență lunară și au o durată de maxim două ore. Sesiunile sunt coordonate de o echipă de psihologe și psihoterapeute cu experiență. Locația exactă a întâlnirii este comunicată doar acelor femei care se înscriu, pentru a asigura un mediu protejat și liniștit. Primul pas pentru a participa la grup este prin email la adresa contact@sieureusesc.ro sau la tel 0753 893 531 (L-V, 10:00 – 17:00). Următoarea întâlnire a grupului va fi pe 27 februarie.

Găsiți mai multe detalii despre programul #ȘiEuReușesc – de la victimă la învingătoare, inițiat la nivel local în Sibiu în 2017 și coordonat la nivel național de Asociația A.L.E.G. pe www.sieureusesc.ro

(I.D.)

11 februarie 2025 la 08:16

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 8 ore
Medieșenii sunt invitați, duminică, la ”Crosul Primăverii”
Primăria Municipiului Mediaș și CS Atletic Star Mediaș îi invită pe toți cei care susțin mișcarea în aer...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 14 ore
Fum negru la Vatican: Cardinalii nu au ajuns încă la un acord privind alegerea noului papă
Mii de oameni s-au adunat joi în Piața Sfântul Petru de la Vatican, în a doua zi a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 15 ore
Adrian Bibu, prezent la celebrarea a 77 de ani de la înființarea Statului Israel: „Un moment deosebit și profund emoționant”
Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, a reprezentat Consiliul Județean Sibiu la ceremonia aniversară dedicată celor 77...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 16 ore
Elevii sibieni descoperă lumea cunoașterii la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu găzduiește în această perioadă câteva activități speciale dedicate elevilor sibieni în cadrul programelor „Școala...
Actualitate
1 min de citit