Cu ce spectacole și ateliere începe Teatrul „Gong” anul 2025

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Șase ateliere și patru spectacole a pregătit Teatrul „Gong” pentru luna ianuarie. Cei mici sunt chemați, din nou, să își pună imaginația la încercare, în cadrul atelierelor de creație și să participe activ la spectacolele pregătite pentru ei.

Astfel, anul 2025 începe la Teatrul „Gong” cu Atelierul de Creat Povești – „Îți multumesc!”, sâmbătă, 11 ianuarie, orele 10:00 și 12:00 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. „De Ziua Internațională a Cuvântului „Mulțumesc”, invităm copiii să creeze o felicitare unică în format 3D. Folosind carton, panglici colorate și alte decorațiuni, fiecare copil va realiza o mică operă de artă dedicată unei persoane dragi. Acest atelier îi ajută să exprime recunoștință într-un mod creativ, transformând simple materiale în mesaje încărcate de emoție. Hai să dăm viață celor mai frumoase mulțumiri, în culori și forme care spun mai mult decât cuvintele”.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„DEGEȚICA”, după H. C. Andersen, sâmbătă, 11 ianuarie, ora 11:00, duminică, 12 ianuarie, ora 11:00. Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. „Se mai poate trăi ca în basme, în zilele noastre? Pornind de la povestea clasică, scrisă de H.C. Andersen, regizoarea Oana Leahu a creat un spectacol care îmbină cotidianul cu feeria lumii de basm. Degețica, cea mai mică fată din lume, născută dintr-un bulb de floare pentru a împlini dorința mamei ei de a avea un copil, pornește într-o aventură în lumea necuvântătoarelor. Spectacolul punctează nevoia de a-ți câștiga libertatea în drumul spre maturizare, păstrând, în același timp, din inocența copilăriei”.

Atelier de Creație „Piticii pricepuți – Olaf, omul de zăpadă”, miercuri, 15 ianuarie ora 18:00 și miercuri, 22 ianuarie, ora 18:00, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. „În ianuarie, luna lui Gerar, copiii sunt invitați să îmblânzească frigul prin creație și voie bună. În cadrul atelierului „Piticii pricepuți”, vom da viață îndrăgitului personaj Olaf, folosind materiale precum fetru, vatelină, ochișori jucăuși și ațe colorate. Fiecare copil va putea personaliza păpușa, adăugând detalii unice din tul, fire de ață și chiar puțin praf magic rămas de la sărbători. Cu imaginație și creativitate, Olaf va prinde formă, devenind un prieten vesel al iernii. Vă așteptăm să deschidem împreună un nou capitol al atelierelor pline de inspirație”.

Kreativ Workshop „Flinke Finger” – Schneeflöckchen („Fulgi de nea”), joi, 16 ianuarie, ora 18:00 și joi, 23 ianuarie, ora 18:00, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. „Un fulg de zăpadă este unic din toate punctele de vedere, acesta se formează atunci când o picătură de apă extrem de rece îngheață pe particulele de praf sau polen din aer, iar în drumul său spre pământ se construiesc și cele șase brațe care îl fac atât de special. La atelierul pentru degetele dibace se vor crea fulgi de zăpadă unici, pufoși, din sârmă plușată, alb-albastră, decorați cu mărgele și multă inspirație din partea micilor vorbitori de germană. Vă așteptăm să începeți anul creativ alături de noi”.

Atelierul de Comunicare prin Artă – „Deasupra norilor”, sâmbătă, 18 ianuarie, orele 10:00 și 12:00, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. „În cadrul atelierului „Deasupra norilor”, dedicat construirii unor avioane de jucărie, fiecare avion va fi asamblat cu grijă, folosind cârlige de rufe, bețe pentru aripi și hârtie gumată pentru accente decorative și detalii personalizate. Atelierul încurajează creativitatea, dexteritatea și jocul, iar la final, fiecare participant va avea propriul avion, gata să zboare deasupra norilor”.

„HERMANN VISEAZĂ”, sâmbătă, 18 ianuarie, ora 11:00, duminică, 19 ianuarie, ora 11:00. Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. „Hermann este un băiețel ca oricare altul. Are numai 8 ani și are toate grijile pe care le poate avea un copil la vârsta lui: şcoala e prea grea, timpul nu-i mai ajunge pentru joacă și este dojenit permanent de părinţi și profesori fiindcă toţi vor să-l schimbe, dar el vrea să rămână acelaşi copil visător și jucăuș. Imaginaţia este una dintre supercalitățile lui Hermann, astfel, un drum banal spre şcoală, devine o aventură în care Hermann este eroul care îi salvează pe părinţi, profesori și chiar întregul oraș”. 

„DOVEDEȘTE. O POVESTE VIRALĂ”, joi, 23 ianuarie, ora 18:00, spectacol recomandat celor cu vârsta peste 9 ani. „Célia și Théo, doi tineri adolescenți dintr-o școală din provincie, se îmbolnăvesc în aceeași perioadă în care epidemia Zika izbucnește în Brazilia. Sunt izolați în camerele lor din cămin. Ei nu suferă de altceva decât de niște neplăceri gastrointestinale sezoniere, care le „aduce iarna prin burtă”. Dar aceste neplăceri, combinate cu lipsa de ocupație, sunt motive suficiente pentru cei doi tineri ca să născocească o adevărată teorie a complotului. Astfel, din Google pe YouTube, de pe Insta pe TikTok, o adevărată conspirație se naște, iar noua lor profesoară, Doamna Albanne, o femeie tristă, palidă, cu niște „cearcăne verzi” neverosimile, le-ar fi transmis un virus cu complicitatea noului laborator care tocmai s-a instalat în zonă.  Și care „a plantat” virusul în „dulapul cel mare” din laboratorul de biologie”.

Atelierul de Creat Povești – „Leul curcubeu”, sâmbătă, 25 ianuarie, orele 10:00 și 12:00, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. „Dă viață celui mai colorat rege al animalelor! În cadrul acestui atelier, copiii vor crea un leu spectaculos din carton, hârtie colorată și bile de lemn, explorând tehnica decupajului și a decorării. Cu fiecare detaliu adăugat, leul curcubeu va deveni o marionetă veselă și expresivă, pregătită să inspire povești pline de imaginație. O activitate captivantă care îmbină creativitatea cu bucuria jocului”.

„CENUȘĂREASA – DOAR O POVESTE?”, sâmbătă, 25 ianuarie, ora 11:00, duminică, 26 ianuarie, ora 11:00. („ASCHENPUTTEL – NUR EIN MARCHEN?”, joi, 30 ianuarie, ora 18:00. Spectacol în limba germană cu supratitrare în limba română). Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. „Într-o lume aflată în permanentă schimbare, în care tehnologia pune stăpânire pe tot, iar copiii se îndepărtează tot mai mult de povești, spectacolul „Cenușăreasa – doar o poveste?ʺ reprezintă o chemare de reîntoarcere, pentru scurt timp, în lumea magică a poveștilor. Considerată a opta minune a lumii, povestea Cenușăresei este una dintre poveștile preferate ale copiilor, reușind să transmită valorile morale ale lumii în care trăim și care ne învață că răbdarea și speranța aduc fericirea, că bunătatea nu rămâne fără răsplată, iar în lupta dintre bine și rău, binele câștigă mereu. Viziunea contemporană a spectacolului, muzica, personajele și umorul, toate se completează într-un tot unitar, adresându-se copiilor secolului XXI. Credeți cu adevărat în povești pentru că doar ele ne ajută să ne hrănim și să ne bucurăm sufletul. Lăsați copiii să creadă în povești și, odată cu ei, să credem și noi, pentru că odată ce vom înceta să mai credem, va pieri copilul din noi”.

Atelier de Creație „Piticii pricepuți – Pernuțe colorate”, miercuri, 29 ianuarie, ora 18:00, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. „În ultimul atelier din luna ianuarie cei mici sunt invitație la un atelier plin de culoare, unde vor învăța să realizeze o pernă decorativă care să aducă un strop de farmec în orice încăpere. Folosind materiale textile viu colorate, vatelină moale și puțină imaginație, cei mici vor decupa, asambla și decora pernuțe unice, demne de admirat. Activitatea nu doar că dezvoltă îndemânarea și creativitatea, ci oferă fiecărui copil bucuria de a crea ceva cu adevărat special. Rezultatul? O pernă cu poveste, făcută cu suflet”.

(I.D.)

 

 

 

28 decembrie 2024 la 07:31
Distribuie articolul:

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 9 ore
Cinci tineri muzicieni au deschis „Festivalul Classics for Pleasure” cu un moment plin de emoție, în Biserica Ursulinelor
Festivalul Classics for Pleasure-The Next Crescendo, ajuns la cea de-a XV-a ediție, a debutat miercuri seară la Biserica...
Actualitate
2 min de citit
acum 10 ore
„Când am terminat chimioterapia, am început să alerg”. O sibiancă directoare de muzeu a ajuns campioană mondială la alergare montană în proba de 120 km
Povestea săptămânii, regăsită pe pagina de socializare a președintei Consiliului Județean, Daniela Cîmpean: Timp de aproape 20 de ani...
Actualitate
6 min de citit
Autor b.o.n.
acum 10 ore
Sibiancă de 24 de ani, dispărută de la domiciliu de două săptămâni
La data de 9 iulie, un bărbat a sesizat polițiștii sibieni cu privire la faptul că sora sa,...
Actualitate
1 min de citit
Autor b.o.n.
acum 11 ore
(ACTUALIZARE) A fost reluat traficul pe Valea Oltului
Ansamblul TIR a fost scos în afara părții carosabile, la Lazaret. Traficul s-a reluat complet pe Valea Oltului,...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 12 ore
Se închide traficul pe Magheru. Cauza: demontarea macaralei de la Consiliul Judeţean
Primăria Municipiului Sibiu anunţă că joi între orele 7 şi 18, circulația se va închide pe str. General...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 15 ore
Vioara și chitara au răsunat din nou la altitudine, pe platoul Bucegilor: „Natura și muzica ne-au îmbrățișat”
Într-un cadru de vis, la Cabana Caraiman, din Munții Bucegi, violonistul Alexandru Tomescu și chitaristul Dragoș Ilie au...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 18 ore
Urs surprins într-o grădină din Șura Mare. Localnicii au anunțat poliția
Un urs a fost observat marți seara în grădina unei locuințe de pe strada Prunului, din Șura Mare....
Actualitate
1 min de citit
Autor Ștefania Vesa
acum 19 ore
Ravago Sibiu – Două zile de inspirație, inovație și încredere în construcțiile viitorului
Pe 4 și 5 iulie, Ravago Sibiu a deschis larg porțile pentru un eveniment memorabil dedicat partenerilor, profesioniștilor...
Eveniment
3 min de citit
Autor b.o.n.
acum 1 zi
A vrut să ”scurteze” coada la intrarea în giratoriu luând-o pe banda destinată autobuzelor și a intrat în plin într-un alt autoturism!
Un șofer de 24 de ani, din Săliște, care conducea un autoturism pe banda special destinată mijloacelor de...
Actualitate
2 min de citit
Autor b.o.n.
acum 1 zi
Vremea rea face pagube! Copaci la pământ, acoperișuri deteriorate… Recomadările pompierilor sibieni!
Având în vedere faptul că, la nivelul județului Sibiu, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Prezența urșilor tot mai frecventă în județul Sibiu. 15 alerte emise în 10 localități
Urșii au început să apară tot mai des, atât în zonele de munte, cât și în localitățile din...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
AUR atinge un scor istoric potrivit unui sondaj INSCOP. Ce se întâmplă cu restul partidelor
Într-un sondaj realizat de INSCOP Research în perioada 20-26 iunie 2025, partidul AUR, susținut de George Simion, conduce...
Actualitate
2 min de citit