Consiliul Județean Sibiu a început o nouă campanie de informare privind colectarea selectivă a deșeurilor

Acasa >

Articol

Felul în care deșeurile trebuie să fie colectate de fiecare familie a fost tema întâlnirilor pe care Consiliul Județean Sibiu le-a avut atât cu copiii, cât și cu adulții din municipiul Sibiu.
Printr-un proiect finanțat cu fonduri europene, administrația județeană extinde Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) prin achiziționarea de recipiente destinate colectării selective, distribuirea acestora către populație, prin primăriile din județ, apropiindu-se de final.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Primele întâlniri au fost organizate la Colegiul "Octavian Goga" din Sibiu și la Piața Volantă "Transilvania".

„Este important să creștem cantitatea de deșeuri reciclate, iar pentru aceasta este nevoie permanentă de informare. Cu un efort minim, fiecare dintre noi poate contribui la o însănătoșire a mediului înconjurător, mai ales că, prin acest proiect, am oferit gratuit pubele pentru colectarea selectivă”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

În cadrul campaniei de conștientizare a necesității colectării selective a deșeurilor, a fost realizat un pliant cu informații privind tipul de produse care vor fi depozitate în pubelele negre, albastre, galbene, maro și verzi.

De asemenea, au fost distribuite produse promoționale realizate din materiale alternative, reciclabile, constând în pixuri, sacoșe reutilizabile din bumbac și bidoane pentru apă confecționate din aluminiu alimentar, pentru a contribui atât la reducerea consumului de plastic, dar și la familiarizarea tuturor că există soluții prietenoase cu mediul înconjurător.
Campania de informare va continua și în perioada următoare în școlile din județul Sibiu, precum și în cadrul unor evenimente ale comunităților locale.

Pentru extinderea SMID, Consiliul Județean Sibiu are în derulare Proiectul „Recipiente de colectare a deșeurilor”, finanțat de Uniunea Europeană prin  Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 și Programul Dezvoltare Durabilă (PDD) 2021 – 2027”.

Valoarea contractelor de finanțare este de 12,87 milioane lei (POIM 2014-2020) și  75,33 milioane lei (PDD 2021 -2027), numărul pubelelor achiziționate în cadrul celor două etape fiind de 54.733 buc., respectiv 182.712 buc.

 

18 noiembrie 2024 la 11:49

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 oră
Sibiul, în jumătatea inferioară a clasamentului procentajului votanților, la ora 18!
Sibiul este pe locul 22 în clasamentul pe județe al procentajelor celor care au votat până la ora...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 2 ore
Accident grav lângă Poplaca. Un tânăr a fost rănit
Polițiștii rutieri au intervenit duminică, la un accident rutier produs în afara localității Poplaca, pe DJ 106 R. „În...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 2 ore
Panaramă cu Marian “Ceauşescu” sub ochii cuminţi ai celor de la secţia unde a votat Iohannis
Dacă s-ar da un premiu Nobel pentru pace celor din secţiile de votare, de la preşedinte la forţe...
Actualitate
4 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 3 ore
CSU Sibiu, la un meci distanță de calificarea în turul următor după cele două victorii de-acasă, cu Galațiul. Pipkins a strălucit de fiecare dată
”Galben-albaștrii” au câștigat ambele meciuri disputate în Sala ”Transilvania”, joi și sâmbătă, astfel că mai au nevoie de...
Actualitate
4 min de citit