Ce oferă sauna umedă de exterior cu duș? Avantajele utilizării

Acasa >

Articol

Din cele mai vechi timpuri, saunele sunt cunoscute pentru proprietățile lor detoxifiante și relaxante. Sunt definite de specialiști drept o terapie fierbinte pentru trup și suflet. Și din motive întemeiate! Utilizarea regulată a saunei nu numai că asigură o piele frumoasă, ci și reduce eficient stresul și oboseala de zi cu zi.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Nimeni nu știe cu adevărat unde au fost construite primele saune, dar se crede că tradiția datează din nordul Europei în jurul anului 2000 î.Hr. și astăzi, reprezintă o parte importantă a vieții culturale în țări precum Estonia, Rusia sau Finlanda. Saunele de exterior au apărut în România recent, dar au câștigat rapid inimile multor utilizatori, iar astăzi sunt un element frecvent al decorului casei și grădinii.

 

 

 

Cum funcționează o saună de exterior?

 

Temperatura ridicată resimțită de corp în interiorul saunei face ca organele interne să simtă o stare de febră ușoară. Aceasta este ideea principală din spatele sesiunii de saună. De asemenea, această stare crește producția de celule imunitare în sânge care ucid efectiv virușii și bacteriile. 

 

Dacă ai o ușoară răceală sau îți este frig, 15 minute de saună vor face minuni – toate aceste afecțiuni cu siguranță vor trece. Cu condiția, însă, ca imediat după ședință, să te răcorești inițial la aer curat, iar apoi să faci dușuri alternative calde și reci. De aceea, atunci când vrei să achiziționezi propria saună, merită să investești într-o saună de exterior umedă cu duș. 

 

Având propria ta saună în grădină, te poți răsfăța cu o relaxare atât de plăcută oricând ai chef în propriul tău colț de wellness. Designul unei astfel de saune este modern și va adăuga o notă de eleganță spațiului unde este amplasată.

 

 

 

Ce îți oferă o saună umedă? Merită să investești în ea?

 

Beneficiile folosirii saunei sunt uriașe. Dacă știi să folosești corect și în siguranță o saună umedă, vei simți efectele încă de la prima ședință. 

 

  • Ameliorează stresul

 

Romanii și-au dat seama devreme că atmosfera din saună a făcut din aceasta locul perfect pentru a se relaxa. Relaxarea este încă unul dintre motivele cele mai des menționate pentru a vizita sauna, iar ritmul vieții moderne oferă și mai multe motive pentru a investi în propria saună umedă.

Relaxarea este doar o parte a efectului general mai mare pe care îl poate oferi sauna. 

 

  • Îmbunătățește calitatea somnului

 

Beneficiile relaxante ale unei saune pot ajuta atunci când vine vorba de inducerea unui somn mai profund: pe lângă liniștea care vine în mod natural de la abur, totul în saună asigură un somn bun. Datorită naturii saunei, este foarte dificil să faci altceva decât să stai pe spate și să te relaxezi – dispozitivele electronice nu au ce căuta acolo, așa că bucură-te de căldură din plin!

S-a demonstrat că expunerea pe termen lung la ecranele computerelor (inclusiv telefoane sau tablete) afectează tiparele de somn profund, așa că o saună de seară este o scuză excelentă pentru a pune telefonul jos la culcare.

 

  • Îndepărtează toxinele, curățând organismul

 

Multe dintre beneficiile pentru sănătate ale saunelor provin din îndepărtarea toxinelor, a celulelor moarte ale pielii și a altor alimente care în mod normal nu ar putea fi îndepărtate atât de ușor din organism. Acest proces se numește în mod obișnuit detoxifiere. 

 

  • Ajută la arderea caloriilor

 

Temperatura face ca organismul să transpire intens în timpul ședinței de saună umedă. Datorită acestui fapt, toxinele sunt eliminate din organism. Frecvența cardiacă crescută și transpirația abundentă ard mai multe calorii. Sauna are asupra corpului același efect ca și exercițiile intense. 

 

Mai ales din cauza temperaturii corporale crescute și a secreției de transpirație. Soluția ideală este să folosești sauna după antrenament. Pe de o parte, aduce rezultate mai bune legate de pierderea în greutate, iar pe de altă parte, îți permite să-ți recâștigi treptat forța și energia.

 

  • Regenerarea corporală după antrenament intens

 

Un alt motiv important pentru a folosi o saună este acela de a ajuta la relaxarea mușchilor întregului corp. Relaxarea pe care o aduce tratamentul cu saună este neprețuită. Termoterapia este o formă acceptată în mod obișnuit de regenerare musculară și o modalitate de a face față unei varietăți de afecțiuni, fie că sunt rezultate din crampe sau din durerea asociată cu antrenamentul intens.

 

  • Îmbunătățește starea părului

 

Căldura și aburul fac minuni asupra părului tău, scoțând în evidență proprietățile sale natural sănătoase. După vizita la saună, părul devine strălucitor și vizibil hrănit. Proprietățile saunei fac ca multe femei să aleagă acest tip de tratament. 

 

Pentru că beneficiile părului să dureze mai mult, specialiștii recomandă completarea acestui tratament cu un duș rece, pentru a păstra beneficiile mai mult timp, datorită închiderii porilor de pe scalp.

 

  • Curăță pielea

 

Aburul a fost folosit de mult timp ca o modalitate de a îmbunătăți în mod natural tonusul pielii. Datorită aburului, care deschide porii și îndepărtează celulele moarte ale pielii și bacteriile, pielea devine strălucitoare și vizibil întinerită. Dacă ai posibilități, petrece 20 de minute pe zi la saună deoarece sesiunile regulate sunt o adevărată pilulă a tinereții.
 

02 august 2022 la 12:16

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 8 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 11 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 11 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit