Chiar dacă suntem într-o perioadă cu câteva zile răcoroase, weekend-ul se anunță cu temperaturi în creștere, numai bune pentru petrecerea timpului liber în oraș sau pe cărările de munte.
Acest sfârșit de săptămână este plin de evenimente în oraș, sibienii putând să meargă cu cei mici la activitățile din Muzeul ASTRA sau la cele pregătite pentru ei de Teatrul „Gong”, pot să plece în drumeții, să participe la concerte sau să admire mașinile de raliu din cadrul evenimentului automobilistic Raliul Sibiului.
Programul „Școala în satul tradițional” continuă și în acest an la Muzeul ASTRA. Aici au loc ateliere practice și demonstrații cu meșteri populari, tabere tematice, spectacole de teatru, concerte muzicale pentru copii, instalații senzoriale, activități asistate, semi-asistate și neasistate în zona Etno Tehno Parc.
Vineri și sâmbătă, micii vizitatori ai Muzeului ASTRA pot participa la atelierele educaționale de țesut la mini războaie sub îndrumarea meşterului Izabela Tudose. Tot aici va avea loc activitatea de pescuit sportiv sub îndrumarea lui Ștefan Tudose. Între orele 10.00-12.30 și 13.30-18.00, la gospodăria din Corna, la atelierele educaționale „Despre minerale”, Georgeta Dulgheru le va prezenta celor care o vizitează, lumea captivantă a mineralelor prin ateliere educaționale și interactive. De asemenea, vizitatorii pot participa între orele 10.00-12.30 și 13.30-18.00 la atelierul de confecționat măști din piele, coordonat de meșterul Pavel Lupașc. Vineri, 11 iulie, muzeograful Liviu Velţan va susţine ateliere de apicultură, iar între orele 10.00-12.30 și 13.30-18.00 va avea loc atelierul de sculptură în lemn cu meșterul Tudorița Lupașc. Ateliere vor avea loc în Muzeul ASTRA – zona Etno Tehno Parc.
Teatrul „Gong” are pregătit Atelierul de Comunicare prin Artă – „Scena de acasă” pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, sâmbătă, 12 iulie, la orele 10:00 și 12:00. La acest atelier cei mici sunt învățați să construiască un mini teatru de umbre, cu personaje realizate chiar de ei și să devină creatori de povești, regizori și actori ai propriului spectacol, pregătit să se joace oriunde – acasă, în vacanță, alături de prieteni.
„AVENTURILE LUI CLOTT” este spectacolul invitat cu păpuși, recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. El este pregătit pentru ei sâmbătă, 12 iulie, la ora 11:00 și duminică, 13 iulie, la ora 11:00. „Aventurile lui Clott” propune și un atelier practic de construcție și animație a unei păpuși de mână. Spectacolul reinventează tehnica păpușilor pe mână și propune o călătorie muzicală în lumea fascinantă a teatrului de animație.
Anii Drumeției le oferă vineri, 11 iulie, excursioniștilor un Apus de vară în Munții Cindrel, ghidați de Teodora Bobeș. Duminică, 13 iulie sunt organizate o ieșire „De la livadă la Scenă o zi cu Fructe, Drumeție, Teatru și Căruță” la Sibiel, ghid Nicoleta Ocneriu și o drumeție în Munții Făgăraș, Vârful Negoiu – Custura Sărății – Vârful Șerbota, ghid Radu Zaharie.
Vineri, 11 iulie, de la ora 19.00, la Sala Thalia va avea loc un recital de pian al interpretului Alessandro Marano, în cadrul Concursului-Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție “Carl Filtsch”. Sâmbătă, 12 iulie, la ora 19:00, la Sala Thalia, în ultima seară a competiției, este programat concertul de gală, cu finaliștii Categoriei C, care vor interpreta lucrări celebre din repertoriul pianistic mondial.
Teatrul „Radu Stanca” îi invită pe sibieni, în acest weekend la „Faust”. Piesa se va juca vineri, 11 iulie și sâmbătă, 12 iulie, de la ora 19:00, în Sala Faust. „„Faust” e mai mult decât un spectacol de teatru. Emoționant și visceral, „Faust“ își invită publicul la o experiență puternică despre cunoaștere, credință, durere și iubire. „Faust”-ul lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experiență extrasenzorială la granița dintre Pământ și Iad, un peisaj amplificat prin proiecții, muzică rock live, zeci de actori și dansatori și o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli”, au transmis reprezentanții Teatrului „Radu Stanca”.
În acest weekend, vineri și sâmbătă, Sibiul găzduiește o nouă ediție a Raliului Sibiului. Vineri seara, de la ora 21:30, se dă startul uneia dintre cele mai iubite probe: Șanta de Noapte Școala de Șoferi ELIT. Probele etapei de la Sibiu continuă și sâmbătă, 12 iulie, iar ziua se încheie cu o doză zdravănă de adrenalină, pentru că Raliul Sibiului Bilstein 2025 aduce din nou în centrul orașului Proba Superspecială Bilstein în Piața Unirii, începând cu ora 15:00. Competiția de încheie cu festivitatea de premiere din Piața Mică, la ora 18:30.
Sursa foto: facebook Anii Drumeției