Ce facem în weekend: vizităm expozițiile din oraș, mergem în drumeție, la teatru sau la meci

Acasa >

Articol

Muzeul ASTRA, Muzeul Brukenthal, Teatrul „Gong” sau Mănăstirea Ursulinelor sunt doar câteva dintre opțiunile de petrecere a timpului liber, în acest weekend.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Pe lângă expozițiile la care sibienii pot participa în aceste zile ale sfârșitului de săptămână, cei care iubesc mișcarea în aer liber pot pleca în drumeție, iar cei care iubesc sportul își pot susține echipa favorită într-un meci la Sala Transilvania. Nici cei mici nu sunt uitați, pentru ei Teatrul „Gong” pregătind un atelier de creație și un spectacol.

Astfel, Muzeul ASTRA îi invită pe sibieni, în acest weekend, la expoziția "Altițe. Inspirație și aspirație / Metamorfozele unei expoziții înnoite", care este deschisă vizitatorilor până în 2 martie. Aici sunt expuse în premieră un costum și o cămașă etalon din patrimoniul Muzeului, alături de 122 de cămăși cusute în perioada 2018-2024, după planșele din albumele realizate de Elisa Brătianu (1943) și de Elena C. Cornescu (1906). La început de an, Muzeul înnoiește expoziția și aduce în atenția publicului 30 de cămăși ce au fost expuse la Muzeul Țăranului Român din București. Expoziția va avea loc în Pavilionul Muzeal Multicultural (sala 1 și mediatecă).

Iubitorii baschetului sunt invitați să susțină echipa locală BC CSU Sibiu într-un meci contra CSM Târgu Mureș. Întrecerea va avea loc vineri, 17 ianuarie, la ora 17,45, în Sala Transilvania.

Anii Drumeției organizează sâmbătă, 18 ianuarie, o excursie pentru familii, în aria protejată a Podișului Hârtibaciului, alături de ghidul Mihai Proca. Drumeții vor afla informații interesante despre acvila țipătoare mică, sfrânciocul roșiatic, ciocănitoarea neagră sau prigoria și despre trei arii protejate: situl Natura 2000 Avrig – Scorei – Făgăraș, dedicat conservării păsărilor de apă de pe râul Olt, situl Natura 2000 Piemontul Făgăraș (pentru protecția unor specii de păsări de pădure) și situl Natura 2000 Munții Făgăraș (pentru protejarea habitatelor de pădure, a pajiștilor montane și a multor specii de animale, precum carnivorele mari).

Teatrul „Gong” are pregătite pentru acest weekend un atelier de creație și un spectacol. Atelierul de Comunicare prin Artă – „Deasupra norilor” se organizează sâmbătă, 18 ianuarie, la orele 10:00 și 12:00, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. „În cadrul atelierului „Deasupra norilor”, dedicat construirii unor avioane de jucărie, fiecare avion va fi asamblat cu grijă, folosind cârlige de rufe, bețe pentru aripi și hârtie gumată pentru accente decorative și detalii personalizate. Atelierul încurajează creativitatea, dexteritatea și jocul, iar la final, fiecare participant va avea propriul avion, gata să zboare deasupra norilor”.

„HERMANN VISEAZĂ” este spectacolul care va avea loc sâmbătă, 18 ianuarie, ora 11:00 și duminică, 19 ianuarie, ora 11:00, tot la Teatrul „Gong”. El este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. „Hermann este un băiețel ca oricare altul. Are numai 8 ani și are toate grijile pe care le poate avea un copil la vârsta lui: şcoala e prea grea, timpul nu-i mai ajunge pentru joacă și este dojenit permanent de părinţi și profesori fiindcă toţi vor să-l schimbe, dar el vrea să rămână acelaşi copil visător și jucăuș. Imaginaţia este una dintre supercalitățile lui Hermann, astfel, un drum banal spre şcoală, devine o aventură în care Hermann este eroul care îi salvează pe părinţi, profesori și chiar întregul oraș”. 

Muzeul Național Brukenthal le oferă sibienilor, începând din acest weekend, mai multe expoziții: „File de inimă românească. Publicații sibiene”, la Muzeul de Istorie Casa Altemberger Sibiu; expoziția „Luceafărul – pictor național – Octavian Smigelschi”, la Palatul Brukenthal; expoziția „ale somnului făpturi…” – Gabriela Culic, la Palatul Brukenthal; expoziția de benzi desenate și animație la Muzeul de Artă Comtemporană și „Incendiar”, a artiștilor Robert Lőrincz și Paul Baraka, la Muzeul de Artă Contemporană.

Unul dintre cele mai interesante locuri din Sibiu și una dintre cele mai importante catacombe ale României se poate vizita, în continuare, la Mănăstirea Ursulinelor. Tururile ghidate sunt, începând din 15 ianuarie, de miercuri până duminică la ora 13.00.

Autor
16 ianuarie 2025 la 07:35

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
Trei sibieni cercetaţi de poliţie pentru că ar fi bătut două persoane şi le-ar fi luat maşina
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au reținut miercuri trei sibieni, cercetați...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 3 ore
Habarnismul sibienilor față în față cu ziua de 9 Mai: „Habar nu am ce zi e azi! Nu cred că se sărbătorește ceva anume!”
Din punct de vedere istoric ziua de 9 Mai are o semnificație deosebită atât pentru România, cât și...
Actualitate
3 min de citit
Autor Paul NEAGU
acum 3 ore
Adunare în fața magazinului Dumbrava pentru susținerea lui Nicușor Dan. Astăzi, ora 18:00
Voluntarii cheamă astăzi toți sibienii care vor să se implice în campania lui Nicușor Dan la o acțiune...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 5 ore
Vremea încă e capricioasă în zona alpină a Munților Făgăraș, iar Transfăgărășanul rămâne închis între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac
În ciuda eforturilor depuse zilele trecute de drumari, care au acționat pentru îndepărtarea stratului de zăpadă încă existent...
Actualitate
1 min de citit