Capela Mortuară din Porumbacu de Jos a fost sfințită de un sobor de preoți

Acasa >

Articol

De la sfârșitul săptămânii trecute, în Porumbacu de Jos funcționează Capela Mortuară, obiectiv ce va fi la dispoziția tuturor locuitorilor, indiferent de religie sau orientare religioasă.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Capela din Porumbacu de Jos a fost realizată cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Sibiu și Consiliul Local al comunei Porumbacu de Jos, dar și contribuții importante din partea unor sponsori (persoane fizice și juridice). Obiectivul, a cărei realizare a necesitat aproximativ doi ani, este amplasat în curtea cimitirului din sat și va fi administrat de Parohia Ortodoxă Porumbacu de Jos.

Duminică, la inițiativa preotului paroh Constantin Avram, Capela Mortuară din Porumbacu de Jos a fost sfințită în cadrul unei ceremonii la care a participat un număr impresionant de preoți din zonă și din apropiere. Slujba a fost coordonată de protopopul Avrigului, pr. dr. Vasile Gafton.  

„Realizată la ideea și inițiativa preotului paroh Constantin Avram, această capelă este dovada vie că, prin unitate și colaborare, putem face lucruri deosebite pentru binele tuturor.

Capela mortuară este un loc care va fi la dispoziția tuturor credincioșilor din sat, indiferent de religie sau cult, oferind un spațiu demn pentru a ne lua rămas-bun de la cei dragi, în pace și respect.

Mulțumesc Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Local Porumbacu de Jos, dar și tuturor sponsorilor și credincioșilor care au contribuit la această realizare.

Fie ca această capelă să fie un simbol al solidarității și al respectului pentru toate confesiunile din comunitatea noastră”, a transmis Georgeta Maria Poșa, primarul comunei Porumbacu de Jos, după ceremonia de sfințire a capelei.

D.F.

14 octombrie 2024 la 11:22

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 4 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 8 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 8 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit