Aeroportul Internaţional Sibiu: sistem de detecţie şi alarmare împotriva intruziunilor neautorizate! Plus gard consolidat. Despre zboruri noi, nicio veste

Aproape 10 milioane de euro au înghiţit lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional Sibiu. În vreme ce sibienii şi nu numai aşteaptă, cu nerăbdare, să afle spe ce destinaţii de vacanţă vor putea să zboare din Sibiu, oficialii AIS anunţă finalizarea proiectului cu titlul „Modernizarea sistemului de supraveghere video/detecție perimetral al Aeroportului Internațional Sibiu R.A.”

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Dar până la vacanţele care, şi anul ăsta, au toate şansele să înceapă tot din Cluj – Napoca sau tot din Bucureşti, să ne bucurăm că avem un aeroport mult mai bine păzit şi modernizat cu bani europeni. Să-i placă şi unchiului Sam, dar şi coanei NATO. Că sibienilor tare mult le mai place să mai facă măcar trei – patru ore până la cel mai apropiat aeroport când li se face poftă de încă o vacanţă. Ori când se văd nevoiţi să se întoarcă la job-ul din străinătate.

Proiectul cu titul „Modernizarea sistemului de supraveghere video/detecție perimetral al Aeroportului Internațional Sibiu R.A.”, cod SMIS 158450, al cărui beneficiar a fost Aeroportul Internațional Sibiu R.A., a fost implementat prin intermediul unei finanţării nerambursabile alocată în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 2 „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient”, Obiectiv Specific 2.3. „Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor”, anunţă reprezentanţii AIS.

„Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat modernizarea sistemului TVCI, prin montarea de camere video performante, de ultimă generație, precum și a sistemului de detecție și alarmare împotriva intruziunilor neautorizate, concomitent cu consolidarea fizică a gardului de împrejmuire existent”, a transmis Luminița Gherendi, Manager proiect.

„Valoarea totală a proiectului a fost de 48.236.613,58 lei. Valoarea totală eligibilă a fost de 40.555.307,83 lei, din care 34.472.011,65 lei în cuantum de 85% reprezentată de valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 5.272.190,03 lei în cuantum de 13% reprezentată de valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 811.106,15 lei în cuantum de 2% reprezentată de valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului, asigurată prin bugetul local al Județului Sibiu. Valoarea totală neeligibilă inclusiv TVA a proiectului a fost de 7.681.305,75 lei.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 14 luni, respectiv între data 19.11.2022 și 31.12.2023”, a precizat managerul de proiect într-un comunicat de presă.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

 

08 ianuarie 2024 la 18:09

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 14 ore
Un tânăr de 21 ani, amendat cu 4000 de lei, după ce a fost prins conducând cu 150 km/h pe Șoseaua Alba Iulia
Un tânăr de 21 ani, a fost sanționat deoarece a depășit cu mult limita de viteză admisă pe...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 15 ore
Patru tineri reținuți pentru furt de articole vestimentare și produse cosmetice
Patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, sunt bănuiți că ar fi sustras articole...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 17 ore
Simpozion dedicat cardinalului Iuliu Hossu la Biblioteca ASTRA
Despărţământul Sibiu al Asociațiunii ASTRA și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Arhieparia Greco-Catolică de Alba-Iulia și...
Cultură
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 17 ore
Intrare liberă la Muzeul ASTRA sâmbătă, de Noaptea Muzeelor
Muzeul ASTRA  își deschide porțile sâmbătă, 17 mai, cu ocazia evenimentelor Noaptea Muzeelor și „Ziua Muzeelor”. Accesul publicului...
Actualitate
1 min de citit