Articol
Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, fostul ministru susține că România are o situație stabilă financiar, fluxuri de capital, rezerve, buffer de trezorerie și risc scăzut de default.
“Hai să nu dăm foc la casă și să dăm vina pe pompier. Lăsați Banca Națională a României în pace!
Face, ca de obicei, fix ce trebuie să facă atunci când libertatea și democrația sunt distorsionate de haos și incertitudine!
Am auzit, în ultimele zile, tot felul de mențiuni și luări de poziție care au criticat BNR că intervine în menținerea stabilității financiare, că nu e bine, că trebuie schimbată conducerea și aici, că de fapt, se creează o așa zisă aparență panicardă prin astfel de intervenții, de natură să manipuleze votul.
Prostii, prostii si iar prostii.
La fel cum prostii sunt și acelea debitate de unii consilieri din BNR că s-a depreciat cursul din cauza deficitelor. Gâgă, ca să vă zic asa, deficitul era și înainte de 4 mai, e mare de vreo 5 ani, atât cel de cont curent(care se reflectă în curs) cât și cel public. Eu stiu că unii cred că se adresează unor proști, dar vedeți să nu vă împiedicați”, spune Adrian Câciu.
BNR a reușit să mențină cursul valutar
“În ultimii 4 ani, Banca Națională a reușit, în context total advers, de pandemie, război, criză energetică, inflație galopantă, deficite gemene ridicate, creștere cost finanțare, migrare fluxuri financiare să mențină un echilibru adecvat și să sprijine Guvernul și România pentru (dau doar câteva exemple):
A fost o colaborare foarte bună între BNR și Guvern”, mai menționează Câciu.
PSD nu “împinge baba pe scări”.
“PS: stiu că unii consilieri de pe la BNR nu iubesc PSD, îi iert, dragoste cu sila nu merge, dar, istoric vorbind, BNR a avut cele mai bune rezultate doar când PSD a fost la guvernare (cu toate bunele si relele acestei colaborări). Iar PSD nu “împinge baba pe scări”. În încheiere, când votați, nu uitați că nu e ca la fotbal: votul are consecinte și implică responsabilitate! Iresponsabilitatea costă la buzunar! BNR poate doar atenua acest cost, nu poate “băga și în traistă”, mai scrie Câciu.