Peste 50% din firmele nou înființate dau faliment în primii 5 ani – Ce să faci pentru a reuși încă de la început!

Visul oricărei persoane e să devină antreprenor și să înceapă un business profitabil, fără a mai fi nevoit să lucreze vreodată la un alt antreprenor sau să depindă de anumite persoane pentru a-și permite un anumit stil de viață. Așadar, ai o idee și vrei s-o pui în aplicare, îți faci o firmă – de regulă SRL, pentru ușurința deschiderii și a întreținerii, și faci toți pașii necesari pentru a o înființa și pune pe picioare. Deși pare un plan extraordinar la prima vedere, statisticile spun însă că doar una din două firme nou înființate reușește să facă profit, iar peste 50% din business-uri dau faliment în primii 5 ani.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

     

Ce este însă de făcut pentru a nu intra în lumea afacerilor cu un eșec? Înainte de toate trebuie să fii cât mai realist și ancorat în realitate, pregătit pentru orice scenariu. De regulă, este bine să nu începi extrem de optimist și cu mult entuziasm, pentru ca un eventual eșec să nu rupă orice punte între visul tău și speranța unei șanse viitoare. De aceea, în primul rând, după ce ai finalizat etapele administrative, următorul și cel mai important pas este să cauți surse de finanțare disponibile, la care să apelezi pentru a intra și rezista pe piață.

 

Surse de finanțare disponibile pentru SRL-urile nou lansate

     

Este știut faptul că, în primii ani, firma nou înființată nu generează profit, decât unul marginal, extrem de mic, mult mai neînsemnat decât ți-ai imaginat inițial. Din acest motiv trebuie să cauți activ programe de finanțare nerambursabile dedicate IMM-urilor sau start-up-urilor, care să te ajute să răzbești de la început, până îți faci un nume pe piață.

Din fericire, pentru SRL-urile nou înființate există în acest moment o serie de programe nerambursabile finanțate din granturi asigurate de Uniunea Europeană și statul român, dar și în urma unor competiții antreprenoriale prin care sunt încurajate ideile de de business. De altfel, dacă verifici lista de firme care există pe platforma dedicată Termene.ro, vei constata că o mare parte din firmele nou lansate, chiar din Sibiu, au fost ajutate la un moment dat de un astfel de program!

Marele avantaj al acestui gen de finanțări este caracterul său nerambursabil. Pe de altă parte, aceste granturi se obțin destul de greu, prin proceduri birocratice anevoioase, care trebuie descâlcite neapărat de o firmă de consultanță specializată, cu experiență.

          

Creditele bancare pentru IMM-uri și start-up-uri reprezintă o altă categorie de finanțare care, spre deosebire de cele nerambursabile, sunt mult mai flexibile și centrate pe ideea de creștere organică a business-ului. Din păcate, dezavantajul acestor granturi este acela că trebuie returnate, într-un anumit interval de timp. În acest moment băncile oferă numeroase astfel de împrumuturi. Tot ce trebuie să faci este să-ți faci timp pentru vizite la cât mai multe bănci, pentru a obține cea mai bună ofertă dedicată sustenabilității afacerii tale proaspăt demarate.

          

Orice variantă de susținere financiară ai alege, trebuie să fie asumată! Dacă simți că niciuna nu e potrivită sau nu se pliază așteptărilor tale, reevaluează toată ideea de business și vezi dacă merită riscul lansării. Se spune că nu există câștig fără risc, însă pericolul destabilizării financiare personale este unul mult prea mare, care te poate afecta o perioadă lungă de timp.

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

21 aprilie 2023 la 06:02

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Nedeia Dicu
acum 2 minute
Sebeșu de Sus va avea o capelă mortuară
Cetățenii din Sebeșu de Sus, care trec prin momente grele, prin pierderea cuiva drag, își vor putea lua...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 16 minute
Program prelungit al autobuzului 13, de Noaptea Muzeelor
Sâmbătă sibienii care vor să viziteze Muzeul ASTRA, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, o pot face și la...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 25 minute
O casă a ars în totalitate în Arpașu de Jos. Care a fost cauza
Pompierii sibieni au intervenit azi-noapte în Arpașu de Jos pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, care...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 34 minute
Muzica folk acaparează Biblioteca ASTRA
Tinerii sibieni, interpreți de muzică folk, au ocazia să demonstreze că sunt cei mai buni, în această săptămână,...
Actualitate
1 min de citit