Date „înfiorătoare” ies la iveală din raportul de activitate privind vaccinarea împotriva COVID-19: 41.486 reacţii severe! Rafila: „Nu este o cifră care să descurajeze în vreun fel vaccinarea”

Chiar dacă nimeni nu își asumă la nivel public reacțiile adverse pot vaccinarea anti-COVID-19, fiecare a auzit în jurul său despre o astfel de situație. Recent, fostul consilier al ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, Bogdan oprea, a publicat date „înfiorătoare” din raportul de activitate privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„Este înfiorător ce conține, ar fi de râs, dacă nu ar fi extrem, dar extrem de tragic… (…) Absolut îngrijorător, raportul publicat pe ascuns ne arată, în premieră, partea pe care autoritățile s-au chinuit atât de mult s-o ascundă și s-o mușamalizeze: raportările de efecte adverse (credeți-mă, știu ce vorbesc când fac referire la mușamalizare, și din perioada scurtului meu mandat de purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, ianuarie – martie 2021, și din ulterioare experiențe medicale personale legate de vaccinare). Raportul de activitate al CNCAV indică acum, negru pe alb, 41.486 de reacții adverse post-vaccinare indezirabile (RAPI) (pag. 29)! 41.486 de oameni!!! Aceștia sunt oameni, nu cifre! Oameni despre care, pe durata vaccinării, autoritățile și CNCAV-ul nu au scos o vorbă, au mințit că nu există, că nu sunt grave efectele raportate de cetățeni (căutați declarațiile lor, este plin internetul de ele). Ce aflăm astăzi din raport? Că au fost 15 cazuri de boli inflamatorii ale inimii (miocardite, pericardite etc.), 18 cazuri de tulburări hematologice, 20 de cazuri de afecțiuni ale sistemului nervos, inclusiv 16 cazuri de paralizie facială, 424 de cazuri de reacții alergice şi 12 cazuri cu şoc anafilactic. (pag. 30) Câți dintre acești oameni, repet, nu cifre, au murit? Câți au rămas bolnavi și cu sechele pentru tot restul vieții? Câți au beneficiat de analize medicale și tratament asigurat de stat pentru că au crezut mesajele autorităților care vorbeau doar despre beneficii și care mușamalizau cazurile de efecte adverse? De câți ați avut grijă și în ce fel, domnilor și doamnelor de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19? Știți de ce ați avut o rată de vaccinare atât de scăzută, domnule președinte Iohannis, domnule colonel doctor Gheorghiță? Vă spun eu și v-o poate confirma orice alt specialist adevărat în comunicare: pentru că ați mințit! Ați încercat să mușamalizați cazurile de efecte adverse și ați vrut să duceți de nas o țară întreagă insultând inteligența fiecărui cetățean în parte. Orice persoană care a răsfoit un manual de comunicare de criză a înțeles că prima regulă în aceste situații este să spui adevărul pentru că orice minciună se întoarce întotdeauna împotriva ta. Prin toată campania de vaccinare pe care ați dus-o n-ați făcut altceva decât să le mai dați specialiștilor un nou exemplu de manual, cred, singurul din lume la un atât de înalt nivel într-un stat, că așa se întâmplă absolut de fiecare dată”, scrie Bogdan Oprea.

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„Purtați vina pentru oamenii decedați”

Acesta spune că niciunde în raportul de activitate nu s-a scris un rând despre strategia de comunicare și obiectivele ei măsurabile, deoarece autoritățile nu au avut „o strategie de comunicare profesionistă”, potrivit fostului comunicator al MS.

Bogdan Oprea le reproșează celor care au girat vaccinarea anti-COVID la nivel național și care au girat comunicarea publică în CNCAV fără o strategie de comunicare făcută după reguli de manual, fără obiective formulate coerent și profesionist, fără un buget că „fiecare dintre voi în parte purtați vina pentru oamenii decedați și care au suferit pentru că nu s-au vaccinat sau tratat de frică”.

Bogdan Oprea spune că nu a fost și nici nu e împotriva vaccinării.

„Le transmit, din capul locului, anti-vacciniștilor și conspiraționiștilor de orice fel că nu am fost și nu sunt împotriva vaccinării ca măsură de protecție în pandemia de COVID-19 prin care am trecut. În situația în care ne aflam la începutul anului 2021, ca resurse medicale, mai ales, a fost cea mai eficientă decizie pentru salvarea a cât mai multe vieți, chiar cu nedoritul preț al pierderii câtorva vieți și al suferinței unora. Contest, însă, modul dezastruos în care autoritățile publice centrale au comunicat pe toată durata pandemiei și pe toată durata campaniei de vaccinare. Mai contest și multe dintre deciziile incoerente și absurde care au însoțit vaccinarea. Și contest, mai ales, lipsa de profesionalism și impostura celor aflați în unele funcții publice importante”, mai spune Oprea.

 

Rafila spune că nu a fost niciun deces după vaccinare

 

În primul an al campaniei de imunizări, aproape 20.000 de persoane au anunțat reacţii adverse. Rata a fost mai mare, 7/1.000 de doze administrate, în cazul vaccinului de la AstraZeneca, şi de 2,4/1.000, în cazul Moderna. Unele persoane au reclamat mai multe simptome, dar pentru majoritatea nu au fost grave. Reacții severe au fost doar 3, la 1.000.000 de doze.

„Nu am avut înregistrate decese, ăsta este cel mai important lucru. Iar aceste afecţiuni pe care le vedeţi aici, din informaţiile pe care le avem noi, cred că marea lor majoritate au fost reversibile. În total 48. Trei reacţii adverse la fiecare milion de doze administrate. Orice caz este important, dar nu este o cifră care să descurajeze în vreun fel vaccinarea”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

 

Autor
15 ianuarie 2023 la 13:50
Distribuie articolul:

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 9 ore
România mai pierde un mare campion. A murit Mihai Leu!
Cu puțin înainte de miezul nopții s-a stins din viață Mihai Leu, primul român campion mondial de box...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 12 ore
Dragoș Albu a ajuns sub comanda lui Măldărășanu. Ce obiectiv își propune și care sunt motivele pentru care a ales Sibiul
Dragoș Albu, fostul căpitan al echipei lui Mititelu, FC ”U” Craiova, jucător împrumutat, sezonul trecut, la FC Buzău,...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 14 ore
Tamponare în lanț pe Vasile Milea: trei mașini implicate
Un accident rutier s-a produs marți după-amiază pe Bulevardul Vasile Milea din Sibiu, unde trei mașini au fost...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 14 ore
Liber la film! Singurul cinema în aer liber din Sibiu și-a deschis porțile. Cât costă un bilet
Începând de marți, 1 iulie, Terasa cu Flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu își deschide porțile...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 17 ore
SONDAJ: Sibienii, îngrijorați de scumpirea energiei electrice: „Am început să facem economie tot mai mult, dar tot nu se vede în factură!”
Începând cu 1 iulie, marii furnizori de energie electrică din România, au anunțat că vor crește prețul energiei...
Actualitate
2 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 17 ore
Bis la „Jaful Secolului”? Un colecționar din Cisnădioara acuză: Opere de artă (inclusiv piese de Rembrandt și Picasso) au dispărut din casă
Thomas Emmerling este un colecționar de artă, curator și om de afaceri german. Născut în 1963 la Nürnberg,...
Actualitate
3 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Burduf Challenge 2025 vine cu un format nou: mișcare, gust autentic și tradiții la înălțime
După șase ediții de succes, Burduf Challenge revine cu o formulă inovatoare, menită să reunească pasionații de mișcare...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Record la FITS 2025: peste un milion de vizitatori la Sibiu. „Faust” a tras cortina
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a reunit, timp de zece zile, un public impresionant  în Sibiu,...
Actualitate
2 min de citit
acum 1 zi
9 posturi desființate la Filarmonica de Stat Sibiu. 4 partide politice au votat pentru scăderea cheltuielilor
Ședința extraordinară a consilierilor județeni organizată pentru ora 15.00 la zilei de luni, 30 iunie ac a avut...
Administrație
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
A început gazonarea primelor două terenuri de pe ”Voința”. De câți bani mai are nevoie ALMA pentru a duce la bun sfârșit lucrările
Lucrările începute în toamnă la Baza Sportivă ”Voința” se îndreaptă cu pași repeți de final. La începutul săptămânii...
Actualitate
6 min de citit
Autor Comunicat de presa
acum 1 zi
„Bujorul de Munte” înflorește cu drumeții, preparate tradiționale, cântece și jocuri populare
Experiențe unice se trăiesc în acest an la Festivalul „Bujorul de Munte” din comuna sibiană Gura Râului, căci...
Actualitate
6 min de citit