Cum să amenajezi o cameră primitoare pentru bebelușul tău cu doar câteva lucruri

Acasa >

Articol

Urmează ca tu și jumătatea ta să treceți la pasul următor al relației, acela de a da naștere unui copil și vă întrebați cum ar trebui să arate camera lui? În primul rând trebuie să nu te stresezi, ci doar să iei în calcul câteva condiții simple pe care orice încăpere în care cel mic stă trebuie să le îndeplinească: siguranță, confort și atmosferă plăcută. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

    

Camera pe care tu acum o gândești pentru el se va schimba de foarte multe ori de-a lungul anilor, așa că alege să investești în necesități clare pentru creșterea lui de la acest moment, nu te bloca asupra unor detalii neimportante. Startul optim în viață depinde în mod fundamental de primii ani de existență.

 

    

Uite o listă cu priorități pentru camera bebelușului

    

Un covor sau o mochetă pufoasă

După ce pregătești pereții corespunzător – îi dai cu un strat proaspăt de lavabilă non-toxică și te hotărăști la o culoare care să dea o atmosferă calmă încăperii: alb, bej, roz pudrat, alege să cumperi covoarele potrivite camerei. Acestea trebuie să se potrivească cromatic cu pereții și să acopere cât mai mult din suprafața podelei, pentru a diminua posibilitățile de accidentare atunci când plimbi tu copilul sau când el va învăța să meargă singur.

    

    

Un pătuț potrivit 

 

Piesele de mobilier trebuie să se asorteze și ele în nuanță cu restul camerei, pentru a nu deranja ochiul. Pătuțul are oricum foarte multe criterii pe care să le îndeplinească: să fie extensibil, să nu fie produs din materiale periculoase, să aibă o saltea ergonomică, într-o dimensiune ideală de 120×60 cm. Așa că atunci când vine vorba de culoare, îl poți lua într-o nuanță de alb, versatilă în multe situații. Vei putea să compensezi printr-o lenjerie de pat pentru bebeluși de 120×60, cum sunt cele de la babyneeds.ro, care vin în multe modele plăcute vizual și în materiale perfecte pentru bebeluși, ca bumbacul.

 

    

Scaun și masă pentru alăptare și schimbatul scutecelor

 

După pătuț, un ansamblu pentru alăptare și schimbarea bebelușului așezat chiar în camera lui îți vor face viața mai ușoară în primul rând ție, ca mamă, dar îl va face și pe copilașul în creștere să priceapă care sunt zonele în care doarme și cele în care este hrănit sau schimbat. Ține cont de același aspect legat de design, apoi așază-le în locuri potrivite în cameră: masa de schimbat către o sursă de lumină și scaunul într-un colț din apropierea patului, în cazul în care bebelușul va fi atât de relaxat încât va adormi în brațele mamei. 

 

Acestea sunt prioritățile pe care trebuie să le ai în vedere pentru camera nou-născutului. Ele sunt lucruri esențiale fără de care dezvoltarea corespunzătoare, într-un mediu plăcut, a copilului nu mai poate fi atinsă la fel de ușor. Înainte de a te avânta în a cumpăra elemente de decor, rame foto și alte detalii minuțioase, asigură-te că ai îndeplinit prima și cea mai grea parte din amenajare.

 

 

 

 

sursa foto: pixabay.com

 

11 ianuarie 2023 la 09:25

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 51 minute
O veste bună! Cristi Neguț, încă două sezoane la FC Hermannstadt. ”Mai urmează și altele…”
Cu o zi înaintea meciului cu CSM Poli Iași, din penultima etapă în play-out-ul Superligii, ultimul test al...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
Elevii sibieni au obținut rezultate bune la concursul „Prietenii Pompierilor”
Etapa județeană a concursului „Prietenii Pompierilor”, dedicat elevilor pasionați de activități de prevenire și intervenție în situații de...
Actualitate
1 min de citit
Autor Paul NEAGU
acum 2 ore
VIDEO | Delicii de MAI la Ferma Didactică Rusciori: Creativitate și savoare în concursul de quiche-uri studențești
În cadrul Zilelor Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Ferma Didactică Rusciori a devenit scena unui eveniment plin de...
Actualitate
3 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 2 ore
Doi medici noi la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu
Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu are doi medici noi în echipă, dr. Iulia Oaida și dr. Darius Dăncilă. Ambii...
Actualitate
3 min de citit