Articol
Să faci videochat nu-i deloc ușor. Te poate obosi psihic din unele puncte de vedere, iar dacă nu ești suficient de pregătită, s-ar putea ca tot ce se întâmplă și tot ce se vorbește în jurul tău să te afecteze destul de tare.
Știi și tu că oamenii au, adesea, prejudecăți și că de cele mai multe ori își formează păreți fără să cunoască ce este, de fapt, în spatele cortinei. Dacă faci sau vrei să faci videochat, dacă te-ai lovit sau te lovești de prejudecăți legate de jobul tău, uite cum poți să lupți cu ele.
Videochatul este legal
Să te gândești că ceea ce faci este legal în România și că nimeni nu are ce să-ți reproșeze din acest punct de vedere este o modalitate simplă să nu te lași afectată de ceea ce cred și ce spun ceilalți legat de jobul tău. Atât timp cât muncești și nu deranjezi prin munca ta, nimeni nu are ce să-ți spună. Pentru liniștea psihică și siguranța ta financiară, încheie un contract cu un studio de videochat de încredere, cum este, spre exemplu, Kendra Studio. Aici, modelele lucrează 100% legal, în baza unui contract de drepturi de autor sau, după caz, pe propria firmă. Dacă totul este în regulă, banii vor veni garantat, și atunci încrederea în tine, care să te ajute să lupți cu prejudecățile, va crește.
Ești liberă să alegi
Fiecare este liber să aleagă ce să facă cu viața lui. Studii, partener, job, pe toate ți le alegi, pe parcursul vieții, în funcție de dorințe și nevoi. Videochatul este mai puțin înțeles ca și job, cel puțin la noi în țară, dar este o alegere și, ca orice altă alegere, ea trebuie respectată. Asumă-ți de la început că faci asta și fii împăcată cu munca ta. Dacă îți asumi ce faci, nimic din ce vine din exterior nu te va afecta.
Prejudecăți există dintotdeauna
Dintotdeauna, fără să cunoască direct un lucru, oamenii și-au format păreri greșite. Este și cazul videochatului care, în România, este încă subiect tabu. Deși nu se vorbește atât de mult despre ce înseamnă, de fapt, să faci videochat, părerile există și multe dintre ele sunt eronate. Tu știi mai bine decât ceilalți ce faci și, dacă te gândești uneori să dai explicații, nu trebuie. Că-i asta sau că-i altceva, prejudecăți vor exista întotdeauna.
În lupta cu prejudecățile te ajută și trainerul tău. Iarăși, contează să lucrezi într-un studio de încredere, cu oameni pregătiți, care sunt acolo cu sfaturi și suport emoțional, dacă de asta ai nevoie. În plus, dacă alegi bine oamenii cu care te înconjori, confidențialitatea îți este asigurată și posibil să nu mai ai nevoie să te lupți cu prejudecățile altora.
Că ai făcut, că faci sau că urmează să faci videochat, încearcă să nu te lași afectată de păreri și oameni, și începe prin a face aceste trei lucruri. Odată ce lucrezi cu tine și ești asumată, tot ce vine din exterior nu va avea niciun efect asupra ta.
Sursa foto: unsplash.com