Târgul Olarilor, vizitat de mii de sibieni și turiști în week-end

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Târgul Olarilor, unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale din Sibiu, devenit o tradiție în primul week-end al toamnei, a fost principalul punct de atracție pentru sibieni și turiști în 3 și 4 septembrie.

Cea de-a 56-a ediție a Târgului Olarilor a reunit la Sibiu peste 120 de olari și familii de meșteri oale, ulcele, farfurii, căni, cahle, clopoței, instrumente muzicale, care au putu fi cumpărate sau admirate la standurile amenajate în piața centrală din Sibiu.

Au fost prezenți olari din Corund, Braniştea, Horezu, Vădastra, Obârşa, alături de ceramiști care expun creații de inspirație modernă.
Și ediția din acest an a oferit vizitatorilor demonstrații de meșteșug la roata olarului, ateliere de olărit, iar vizitatorii putut urmări olarii în timp ce lucrau la vase sau au putut încerca ei înșiși să modeleze lutul și să decoreze oale și ulce.

Cei mai bucuroși de aceste ateliere au fost copiii, care au fost inițiați în arta olăritului.

Târgul a fost vizitat și de mulți turiști aflați la Sibiu în ultimul week-end înainte de începerea școlii.

„Este pentru prima dată când am vizitat Târgul Olarilor și ne-a plăcut foarte mult. Am venit la Sibiu într-o scurtă vacanță de două zile și ne-am bucurat foarte mult că am putut vedea și acest târg. Am cumpărat câteva farfurii și chiar două ghivece, pentru că ne-a impresionat modul în care sunt lucrate, ne-a plăcut totul foarte mult”, spune Andreea din București.

Și turiști străini aflați în vizită la Sibiu au trecut pragul Târgului Olarilor și s-au declarat impresionați de obiectele pe care le-au putut admira.

„Este prima oară când asist la un astfel de eveniment şi mă bucur tare mult că am avut această şansă. Tradiţiile româneşti sunt impresionante, n-am mai văzut nimic similar până acum”, spune Mark, un turist britanic sosit în vacanţă la Sibiu.
Ediția 2022 a "Târgului Olarilor” a fost organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Foto: RĂZVAN NEGRU

04 septembrie 2022 la 19:00

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
Fum negru la Vatican: Cardinalii nu au ajuns încă la un acord privind alegerea noului papă
Mii de oameni s-au adunat joi în Piața Sfântul Petru de la Vatican, în a doua zi a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 2 ore
Adrian Bibu, prezent la celebrarea a 77 de ani de la înființarea Statului Israel: „Un moment deosebit și profund emoționant”
Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, a reprezentat Consiliul Județean Sibiu la ceremonia aniversară dedicată celor 77...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 3 ore
Elevii sibieni descoperă lumea cunoașterii la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu găzduiește în această perioadă câteva activități speciale dedicate elevilor sibieni în cadrul programelor „Școala...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 3 ore
Impact frontal pe DN 14, în localitatea Târnava: doi răniți transportați la spital
Polițiștii rutieri au intervenit joi la un accident produs pe DN 14, în localitatea Târnava. Un șofer nu...
Actualitate
2 min de citit