Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian organizează, în 5 şi 6 mai a.c., un Simpozion ştiinţific de cea mai mare actualitate

Acasa >

Articol

Este absolut meritoriu că în acest context total nefavorabil, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Şişeşti", Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian (Sibiu) organizează, în zilele de 5 şi 6 mai a.c. , un Simpozion ştiinţific cu generoasa temă: "Restructurarea teoriei şi practicii agromontanologice în condiţiile schimbărilor climatice".
Vor participa, cu mesaje şi alocuţiuni, prof. univ. emerit dr. ing., DHC, Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gh. Ionescu Şişeşti", dr. ing. Aurel Badiu, vicepreşedintele academiei, prof. univ. dr. CS l Radu Rey, preşedintele Forumului Montan din România, M.O. Academia Română, director CE-MONT, dr. ing. Mariana Rusu, directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian (Sibiu), gazda simpozionului, Daniela Câmpean, preşedin­tele Consiliului Judeţean Sibiu, Mihai Liviu Ştefan (APIA Sibiu), prof. univ. dr. Camelia Sava (U.L.B.S), precum şi alţi reprezentanţi de la DSVSA Sibiu, Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Sibiu şi de la USA MV Cluj -Napoca. 
Iată doar câteva din temele supuse dezba­terii: Evaluarea şi atenuarea impactului schimbărilor climatice asupra biodiversităţii şi productivităţii pajiştilor din Carpaţii României; Consecinţele schimbărilor climatice în anul 2022; Anul internaţional al dezvoltării durabile în regiunile montane; Model de evaluare a imunităţii specifice (adaptative) postinfec­ţioase la ovine crescute tradiţional; Oierii din Mărgi­nimea Sibiului la începutul sec. XX prin ochii sălişteanului Nicolae Stan Petruţiu; Adaptarea exploataţiilor agricole din zona montană la schimbările climatice. Acţiuni de formare şi inovare; Agricultura inteligentă din punct de vedere climatic din perspectiva securităţii alimentare; O "viziune" de dezvoltare agro-rurală-montană, sustenabilă, pe baza valo­rificării calităţii înalte a "produsului mon­tan", în sistem asociativ-cooperatist microre­gional; Cercetări comparative privind calitatea cărnii la tineret ovin din rasele Ţurcană, Creaţă de Caransebeş şi Ţurcana albă; Valorificarea în gastronomie a produselor montane prin fructificarea gustului ş.a.m.d.  (M.B.)

Imagine intercalată
Imagine intercalată
02 mai 2022 la 19:58

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
Apeluri de proiecte în valoare de peste 60 milioane euro pentru oferirea de servicii de calitate pacienţilor.
foto: facebook/Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene Ministerul Investiţiilor și Proiectelor Europene a lansat două apeluri de proiecte în...
Actualitate
3 min de citit
Autor Mihai POP
acum 5 ore
Expoziție-protest în Catedrala Evanghelică din Sibiu. Valea Hârtibaciului riscă să devină „Valea Plângerii”
O inedită expoziție este găzduită în interiorul Bisericii Parohiale Evanghelice „Sfânta Maria” din Piața Huet a Sibiului, accesul...
Actualitate
4 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 5 ore
Zoo Sibiu se umple de peruși. Două zile de expoziție „colorată”
Sibienii se bucură în aceste zile de minivacanța de 1 Mai. Și cum vremea este frumoasă, o plimbare...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 6 ore
Începe o nouă „luptă” cu căpușele, în Sibiu
Odată cu creșterea temperaturilor, tot mai mulți sibieni ajung la medic din cauza mușcăturii de căpușe. Ele sunt...
Actualitate
3 min de citit