Marşul Învierii – o frumoasă legătură între cele două biserici ortodoxe din Avrig

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Câteva sute de credincioşi ortodocşi au participat şi în acest an la Marşul Învierii, desfăşurat în Avrig. Procesiunea a pornit de la Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” (biserica veche) şi s-a încheiat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (catedrala), marşul de Paşti unind, în mod sibolic, cele două lăcaşuri de cult ortodox din Avrig.

Duminică, după prima parte a Slujbei Învierii Mici, oficiată la biserica monument istoric din Avrig, alaiul de participanţi a înconjurat lăcaşul de cult şi, în cântări specifice marii sărbători a creştinătăţii, s-a pornit înspre biserica mare. În fruntea alaiului s-au aflat, şi de această dată, credincioşi cu icoane, cruci şi prapori, precum şi cei patru preoţi parohi din Avrig.

Traseul procesiuni a cuprins câteva din străzile şi zonele importante ale Avrigului.

La Catedrală, alaiul a fost întâmpinat în sunetul clopotelor de sărbătoare şi al tocii. Participanţii au înconjurat biserica şi au asistat la cea de-a doua parte a slujbei, în interiorul lăcaşului.

Marşul Învierii a fost organizat, pentru prima dată, în urmă cu mai bine de un deceniu şi s-a desfăşurat în fiecare an (cu o întrerupere, în 2020, pentru respectarea restricţiile cauzate de pandemia Covid – 19).  

Autor
25 aprilie 2022 la 20:26

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 1 oră
De ce nu poți adormi la volan, pe autostradă, în zona Săliște
Autostrada Sibiu - Sebeș a fost una care, de-a lungul timpului, le-a dat șoferilor mai multe bătăi de...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 16 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit