Primăria Sibiu a depus primele două proiecte pentru finanțare prin PNRR

Acasa >

Articol

Primăria Municipiului Sibiu anunță faptul că a depus primele două proiecte pentru finanțare prin Planul național de Redresare și Reziliență, unul pentru o școală și altul pentru o grădiniță din localitate.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„Am pregătit și este în curs de elaborare un portofoliu întreg de proiecte pentru noul cadru de finanțare, de la eficiența energetică a clădirilor publice, construcția de creșe și grădinițe noi, extinderea de unități de învățământ și creșterea mobilității în oraș și până la proiecte pentru agrement. Primele două proiecte pe care le-am depus se referă la modernizarea și creșterea eficienței a două unități de învățământ: școala nr. 25 și grădinița Elefănțelul Curios”, spune  Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

La Școala nr. 25 de pe str. Sibiel, proiectul cu o valoare estimată de 9 milioane de lei presupune termoizolarea clădirii și înlocuirea tâmplăriei din PVC, o nouă instalație de iluminat cu LED, conectată la un sistem de comandă la distanță, montarea a peste 100 de panouri fotovoltaice care să producă energie electrică pentru iluminat, pentru ventilație și consumul auxiliar din centrala termică. De asemenea, modernizarea instalațiilor termice și sanitare presupune instalarea de robineți temporizați sau cu senzor de mișcare pentru economie în consumul de apă, două instalații cu pompe aer-apă pentru producerea energiei termice și a apei calde de consum , montarea de ventiloconvectoare în interioare pentru încălzire sau răcire, instalarea de panouri pentru solare pentru producerea apei calde și instalarea unor centrale de tratare a aerului pentru ventilația spațiilor.

Aceleași lucrări sunt prevăzute pentru Grădinița Elefănțelul Curios de pe Aleea Haiducului. Valoarea aproximativă a investițiilor este de 7 milioane de lei.

În cadrul acestor proiecte se vor instala și stații duble de încărcare a autovehiculelor electrice, două la școala nr. 25 și una la grădiniță.

Rezultatul scontat este reducerea la jumătate a consumului de energie pentru încălzire și cu cel puțin 40% a consumului de energie primară și a emisiilor CO2.

În următoarea perioadă, Primăria Sibiu va depune și alte proiecte pentru obținerea finanțării nerambursabile în vederea eficientizării energetice a mai multor clădiri publice.

 

 

 

05 aprilie 2022 la 08:26

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 8 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 12 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 12 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit