Colegiul Național "Octavian Goga” din Sibiu a primit acreditarea Erasmus

Acasa >

Articol

Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu a primit acreditarea Erasmus. Aceasta demonstrează capabilitatea implementării unui plan de dezvoltare strategică pe termen mediu și lung, de punere în aplicare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, de către instituția de învățământ.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 “Colegiul nostru continuă eforturile de dezvoltare instituțională în spirit european, potrivit misiunii și viziunii Colegiului. În acest sens, instituția noastră a reușit să obțină acreditarea Erasmus din partea Agenției Naționale. Acreditarea Erasmus reprezintă instrumentul prin care organizațiile și instituțiile pot participa într-un mod continuu în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, având anual acces simplificat la finanțare în cadrul Acțiunii-cheie 1, proiecte de mobilitate”, precizează conducerea instituției de învățământ. 

Aplicația a avut ca punct de plecare beneficiile observate asupra elevilor și cadrelor didactice participante la cele opt proiecte Erasmus organizate până acum de CNOG. „Acestea ne motivează să continuăm colaborarea cu parteneri europeni în scopul îmbunătățirii actului educațional, deprinderii de bune practici în domeniul educațional și optimizării aspectelor organizatorice” se mai arată în mesajul transmis de conducerea CNOG.

Obiectivele CNOG

Colegiul Național “Octavia Goga” își propune mai multe obiective pentru perioada  2022-2027, precum implicarea unui număr mare de elevi în activități de mobilități transnaționale menite să ducă la îmbunătățirea competențelor din spectrul dezvoltării durabile şi cetățeniei active și dezvoltarea de practici educaționale moderne,  specifice unui mediu școlar care promovează  echitatea și incluziunea; îmbogățirea ofertei curriculare cu o serie de cursuri opționale cu tematică ce încorporează realitățile transnaționale; extinderea digitalizării și optimizarea procesului de comunicare instituțională prin dezvoltarea abilităților digitale ale membrilor echipei de management/administrativ a instituției.

 “Considerăm că prin contactul cu elevi din medii educaționale europene, în care spiritul cetățenesc este mult mai activ și integrat în activitățile școlare, elevii noștri vor deprinde noi competențe privind comportamentul social, civic și economic. Prin activitățile de proiect planificate, elevii vor veni în contact cu exemple de bune practici în domeniul dezvoltării durabile și vor fi astfel stimulați să aplice principiile dezvoltării durabile în activități școlare și extracurriculare în mediul lor”, explică conducerea CNOG.

Elevii care vor participa la mobilități/ activități de schimb de experiență vor fi atât din ciclul gimnazial, cât și din ciclul liceal. Selecția elevilor participanți va avea în vedere criterii nediscriminatorii, asigurându-se egalitatea de șanse. (L.S)

31 ianuarie 2022 la 14:17

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 10 ore
Minor ajuns la spital după ce a intrat cu bicicleta-ntr-o mașină, pe Ulița de Sus
Polițiștii rutieri intervin la un eveniment rutier, produs în localitatea Ilimbav, din comuna Marpod. Din primele cercetări efectuate a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 12 ore
Baza Sportivă Obor, în centrul atenției în minivacanța de 1 Mai
Baza Sportivă Obor a fost vineri, un punct de atracție pentru iubitorii de sport, dar și pentru amatori....
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 12 ore
Două dispariții semnalate de polițiști: o fată de 23 de ani și un bărbat de 48 de ani
Poliţiştii sibieni caută o tânără în vârstă de 23 de ani, care a plecat de acasă fără a...
Eveniment
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 14 ore
Derbi pentru locul întâi în play-out. Măldărășanu: ”Suntem într-un moment bun al nostru, pozitivi, încrezători, mergem la Galați să câștigăm”
Antrenorul Marius Măldărășanu, a declarat, înaintea plecării spre Galați, unde FC Hermannstadt întâlnește Oțelul, duminică seara, în etapa...
Actualitate
4 min de citit