Elevi și cadre didactice coordonatoare de la Școala Gimnazială Racovița și Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu au participat în perioada 8 – 10 iulie, în stațiunea montană Păltiniș, la tabăra desfășurată în cadrul proiectului „Mens Sana in Corpore Sano”.
Pe parcursul celor trei zile ale taberei, copiii au descoperit, prin diverse activități interactive și jocuri educative, cât de importantă este mișcarea pentru menținerea sănătății fizice, au asimilat informații noi referitoare la importanța protejării mediului și a unui stil de viață sănătos, prietenos cu natura și au participat la ateliere tematice axate pe dezvoltarea responsabilității personale, ecologice și comunitare.
Explorarea teritoriului apropiat, zona Păltiniș – Munții Cindrel, a fost, de asemenea, parte din programul taberei, pe lângă drumețiile mai scurte fiind organizată și o plimbare la Schitul Păltiniș, unde participanții au desfășurat o altă serie de activități adaptate tematicii proiectului.
Programul taberei a cuprins, de asemenea, organizarea a diferite ateliere, în cadrul cărora a fost explorată latura creativă și imaginația participanților, jocuri de echipă și moment de teatru educativ, în cadrul căruia au fost abordate teme precum responsabilitatea, alfabetizarea emoțională și echilibrul dintre minte și corp, dar și o seară de dans și activități de socializare, ce au contribuit la formarea legăturilor dintre participanți.
În ultima zi a acestei etape a proiectului, copiii s-au bucurat de o experiență recreativă la Aquapark Aria Sibiu, unde toboganele de apă și jocurile în echipă le-au adus multă bucurie.
Experiența a fost una de neuitat, iar copiii așteaptă cu entuziasm viitoarele activități din cadrul proiectului.
„Mens Sana in Corpore Sano” își propune să stimuleze interesul tinerilor pentru patrimoniul cultural și natural local, dezvoltarea abilităților de comunicare și implicarea activă în promovarea valorilor sustenabile și a protecției mediului. Proiectul reprezintă o inițiativă educațională destinată elevilor din județul Sibiu, derulată în parteneriat cu Primăria Comunei Racovița, Protopopiatul Ortodox Avrig și Asociația Centrul Cultural Misionar Gheorghe Lazăr Avrig, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu, ce are ca perioadă de implementare mai – octombrie 2025.