Articol
De Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, Direcția de Sănătate Publică Sibiu informează localnicii cu privire la importanța lecturii în menținerea sănătății mintale. Astfel, sibienii sunt încurajați să transforme cititul într-un obicei zilnic, indiferent de vârstă sau preferințe literare.
„Nu există o limită cu privire la cât ar trebui să citim într-un anumit interval de timp însă este recomandat cititul zilnic. Dincolo de faptul că este o activitate extrem de plăcută și relaxantă, lectura are și efecte benefice asupra funcționării creierului. Cititul dezvoltă conexiunile neuronale, stimulează funcționarea optimă a creierului, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, dezvoltă gândirea, ba chiar poate fi folosit și pe post de terapie pentru anumite afecțiuni cum ar fi depresia în formele sale ușoare. Cititul regulat ajută inclusiv la reducerea riscului de boli cognitive cum sunt Alzheimerul ori Demența. Așa cum ne antrenăm mușchii pentru a avea un corp puternic, la fel trebuie antrenat și creierul.”, a declarat As.med. Claudia Ciucurel-Compartimentul de Evaluare si Promovare a Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu.
Sibienii așteptați la Biblioteca ASTRA
Cu ocazia zilei „Zilei Mondiale a Cărții și Drepturilor de Autor” Biblioteca Astra a pus la cale o întreagă serie de evenimente dedicată iubitorilor de carte.
„Fără cărți suntem mai săraci. Biblioteca ASTRA cu cele aproape 1 milion de unități este locul perfect unde să veniți și să vă descoperiți gândirea, critica și imaginația.”, a declarat Răzvan Pop, directorul Bibliotecii Județene Astra Sibiu.
Foto: Răzvan NEGRU