Se curăță pârâul din Sebeșu de Jos

Acasa >

Articol

Primăria comunei Turnu Roșu a început lucrările de igienizare și decolmatare a pârâului ce traversează satul Sebeșu de Jos.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Se curăță albia și malurile pârâului, prin îndepărtarea vegetației crescută necontrolat, astfel încât acest curs de apă să poată curge fără pericolul apariției unor blocaje.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Primăriei Turnu Roșu, lucrările se efectuează cu sprijinul oferit de specialiști ai Apelor Române și ai Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, „parteneri discreți, dar esențiali în realizarea acestor lucrări”.

„Odată cu zilele mai lungi și lumina blândă a primăverii, natura ne amintește că e momentul să ne îngrijim mai atent de locurile în care trăim. La Turnu Roșu și în Sebeșu de Jos, primăvara aduce nu doar verdeață, ci și dorința de a reda frumusețea firească spațiilor din jurul nostru. Continuăm cu pași mici, dar siguri, să facem din comuna noastră un loc tot mai bine îngrijit”, transmit reprezentanții administrației publice locale, cu referire la execuția lucrărilor de amenajare a albiei pârâului din Sebeșu de Jos.

Înainte de a traversa satul Sebeșu de Jos, pârâul trece prin zona unde se organizează anual festivalul tradițional „Hora de la Rusca”.

Autor
16 aprilie 2025 la 12:40

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 1 oră
De ce nu poți adormi la volan, pe autostradă, în zona Săliște
Autostrada Sibiu - Sebeș a fost una care, de-a lungul timpului, le-a dat șoferilor mai multe bătăi de...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 16 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit