Agenda Culturală a Comunei Racovița pentru 2025

Acasa >

Articol

Zilele trecute, Primăria Racovița a dat publicității Agenda Culturală a Comunei pentru anul 2025. Documentul cuprinde cele mai importante activități culturale de interes public programate pentru acest an, multe dintre acestea fiind legate de importante sărbători naționale și creștine.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Conform agendei, cea mai bogată în evenimente lună a acestui an este luna decembrie, când sunt programate șase evenimente publice. Astfel, după evenimentul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României, la bisericile ortodoxe din Racovița și Sebeșu de Sus, în ziua Sfântului Nicolae (6 decembrie) sunt programate concerte de pricesne și colinde. Evenimentul de deschidere al Târgului de Crăciun Racovița 2025 este programat pentru ziua de 12 decembrie, iar în 20 și 21 ale aceleiași luni, la Racovița respectiv Sebeșu de Sus, se vor desfășura tradiționalele spectacole de Crăciun. În 26 decembrie, așa cum cere tradiția, la Racovița se va desfășura evenimentul Dana.

Agenda Culturală a Comunei Racovița – 2025 mai cuprinde concertul de pricesne ce va fi găzduit de Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” Racovița în Duminica Floriilor, Carnavalul Copiilor – 30 mai, prilejuit de sărbătorirea Zilei Copilului, Făgăraș Fest (Valea Moașei, 11 – 13 iulie), Brunch tradițional și poveștile de odinioară „De vorbă cu sebeșenii”, Descoperă natura din Valea Moașei și Valea Lupului (18 – 22 august), Festivalul Gastronomic „Mangalița de la Racovița” (23- 25 august), Ziua Recoltei (14 octombrie), Șezătoarea din Bătrâni (30 noiembrie, Căminul Cultural Racovița). 17 evenimente sunt cuprinse pe agenda aprobată pentru acest an.

Autor
07 aprilie 2025 la 12:25

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 1 oră
De ce nu poți adormi la volan, pe autostradă, în zona Săliște
Autostrada Sibiu - Sebeș a fost una care, de-a lungul timpului, le-a dat șoferilor mai multe bătăi de...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 16 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit