Schimb de experiență între Județul Sibiu și Raioanele Criuleni și Strășeni din Republica Moldova

Acasa >

Articol

(C.P.)

Imagine intercalată
Imagine intercalată

O delegație a Consiliului Județean Sibiu condusă de administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu, a efectuat un schimb de bune practici în Raioanele Criuleni și Strășeni din Republica Moldova. Din delegație au mai făcut parte reprezentanți ai Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului și ai GAL-urilor Mărginimea Sibiului și Țara Oltului. A fost ultima vizită în cadrul celei de-a doua ediții a Proiectului „Trei Culori și-o Singură Credință: Românească”, derulat de Consiliul Județean Sibiu și finanțat de Guvernul României, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

În cadrul programului au avut loc întâlniri cu președinții Consiliilor Raionale din Criuleni și Strășeni, cu primarii localităților Scoreni, Mașcăuți și Lozova, cu reprezentanții GAL Plaiul Codrilor și ai Rețelei Naționale LEADER din Republica Moldova. De asemenea, au avut loc vizite la instituțiile de cultură, educație și sportive renovate cu fonduri europene și diverse granturi.

„Vă felicit pentru rezultatul obținut la alegerile prezidențiale, dar și pentru dorința dumneavoastră de a face parte din marea familie europeană. Fondurile europene reprezintă cheia pentru dezvoltarea unei comunități: fie că vorbim de infrastructura de drumuri, de reabilitarea clădirilor sau investiții în sănătate, cultură și educație. Județul Sibiu este unul dintre județele fruntașe din Regiunea Centru la accesarea fondurilor europene. Suntem dispuși să vă oferim sprijinul acum, la început de drum”, a transmis administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu.

Proiectul „Trei Culori și-o Singură Credință: Românească”, aflat la a doua ediție, a cuprins câte două vizite de studiu în Sibiu și raioanele partenere din Republica Moldova, simpozioane, expoziții, ateliere dedicate meșteșugurilor tradiționale, dar și spectacole de dansuri și muzică populară.

Proiectul a fost finanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), cu o valoare de 480.000 lei, contribuția Consiliului Județean Sibiu fiind de 9.600 lei.

Partenerii Consiliului Județean Sibiu în derularea proiectului sunt: Consiliile Raionale Dondușeni, Criuleni și Strășeni, Grupul de Acțiune Locală Plaiul Codrilor, A.O. Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova, Teatrul „Veniamin Apostol” din Raionul Soroca, Grupurile de Acțiune Locală Mărginimea Sibiului și Țara Oltului, instituțiile județene de cultură din Județul Sibiu.

Persoană de contact privind comunicarea proiectului: Thomas Roth, tel. 0269/217733,  email: cabinet@cjsibiu.ro

 

12 noiembrie 2024 la 10:50

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 ore
Sibiul, în jumătatea inferioară a clasamentului procentajului votanților, la ora 18!
Sibiul este pe locul 22 în clasamentul pe județe al procentajelor celor care au votat până la ora...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 3 ore
Accident grav lângă Poplaca. Un tânăr a fost rănit
Polițiștii rutieri au intervenit duminică, la un accident rutier produs în afara localității Poplaca, pe DJ 106 R. „În...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 3 ore
Panaramă cu Marian “Ceauşescu” sub ochii cuminţi ai celor de la secţia unde a votat Iohannis
Dacă s-ar da un premiu Nobel pentru pace celor din secţiile de votare, de la preşedinte la forţe...
Actualitate
4 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 4 ore
CSU Sibiu, la un meci distanță de calificarea în turul următor după cele două victorii de-acasă, cu Galațiul. Pipkins a strălucit de fiecare dată
”Galben-albaștrii” au câștigat ambele meciuri disputate în Sala ”Transilvania”, joi și sâmbătă, astfel că mai au nevoie de...
Actualitate
4 min de citit