Teatrul "Gong: Adolescenți în dialog cu actorii

Acasa >

Articol

Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong" prezintă vineri, 11 octombrie, de la ora 18, spectacolul pentru adolescenți "Cartierul #3: Jocuri fără joacă", în regia lui Victor Olăhuț. Spectacolul este prezentat, de asemenea, în matineu în timpul săptămânii, în circuit închis pentru elevi și profesori. Toate reprezentațiile sunt urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri (Q&A) moderată de psihologul Cristina Ösz, specializată în lucrul cu adolescenții. Accesul publicului este gratuit în limita locurilor disponibile. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

"Cartierul 3. Jocuri fără joacă" este povestea unui mister ce învăluie cei nouă adolescenți și pe familiile lor, care locuiesc în același cartier. Jennifer Haley, autoarea textului, tratează problema dependenței de jocurile video într-un fel aparte: lumea reală și lumea virtuală se întrepătrund, astfel încât nimeni nu mai face diferența între realitate și joc. Când tinerii se joacă pe calculator, pare că acțiunile lor au consecințe în viața reală, asupra părinților, asupra animalelor de companie, asupra prietenilor din cartier. Cât de departe poate merge un astfel de joc… fără joacă?

De ce este importantă sesiuena de Q&A?

Aceste discuții cu Cristina Ösz și echipa artistică creează un cadru sigur pentru a clarifica experiența emoțională trăită în timpul spectacolului, oferind o ocazie de a discuta deschis despre adicțiile de gaming. Vom aborda cauzele și semnele acestor comportamente, dificultățile care pot apărea și cum putem normaliza solicitarea de ajutor psihoterapeutic specializat. Impactul adicției asupra sănătății mintale este unul profund, iar această sesiune devine un pas important în conștientizarea și prevenirea acestor efecte, atât pentru adolescenți cât și pentru părinți și comunitate.

"Cartierul #3: Jocuri fără joacă"

de Jennifer Haley, tradus din limba engleză de Adriana Sână; regia: Victor Olăhuț; scenografia: Bianca Veștemean; sculptor: Florin Magda; editor video & video mapping: Mihai Dumitrache; compozitor/sound designer: Marin Grigore; operator cameră: Beatrice Păun; psiholog: Cristina Ösz. 
În distribuție: Oana Rotaru, Gabriel Muncuș, Raluca Pavel, Paul Bondane, Cezara Borger, Angela Páskuy, Ionuț Arin, Mircea Corcoveanu, Ana Dinu, Claudia Stühler, Adrian Prohaska, Maria Maftei, Răzvan Omotă, Lucia Barbu, Iulian Buzuloiu.

Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și nu este recomandat celor cu vârsta sub 12 ani. Accesul publicului la acest spectacol se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenției de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la ticketing@teatrulgong.ro. Vă rugăm să specificați numele dvs. și numărul de locuri necesar. Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea reprezentației, iar confirmarea locurilor se face doar prin mesaj scris. 

05 octombrie 2024 la 11:51

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 10 minute
O veste bună! Cristi Neguț, încă două sezoane la FC Hermannstadt. ”Mai urmează și altele…”
Cu o zi înaintea meciului cu CSM Poli Iași, din penultima etapă în play-out-ul Superligii, ultimul test al...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 26 minute
Elevii sibieni au obținut rezultate bune la concursul „Prietenii Pompierilor”
Etapa județeană a concursului „Prietenii Pompierilor”, dedicat elevilor pasionați de activități de prevenire și intervenție în situații de...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 3 ore
Trei sibieni cercetaţi de poliţie pentru că ar fi bătut două persoane şi le-ar fi luat maşina
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au reținut miercuri trei sibieni, cercetați...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
Habarnismul sibienilor față în față cu ziua de 9 Mai: „Habar nu am ce zi e azi! Nu cred că se sărbătorește ceva anume!”
Din punct de vedere istoric ziua de 9 Mai are o semnificație deosebită atât pentru România, cât și...
Actualitate
3 min de citit