2000 de studenți la deschiderea anului universitar, în Sala Transilvania

Acasa >

Articol

Ceremonia de deschidere a noului an universitar 2024-2025a avut loc la Sala Transilvania, din cauza vremii nefavorabile, care i-a pus în dificultate pe organizatorii ce și-ar fi dorit caevenimentul să se desfășoareîn Piața Mare.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Sala Transilvania s-a umplut de studenți, dornici să intre pe un nou drum și să se bucure de studenție. Ca în fiecare an, au luat cuvântul prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul ULBS și gl. bg. prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan,comandantul AFT. De asemenea, alături de profesori și invitați au fost prezenți viceprimarul Sibiului, Helmut Lerner șiprefectul Mircea Crețu.

„Văd o sală atât de plină, cred că suntem cu mult peste 2000. Ne gândeam că astăzi vom sărbători în Piața Mare într-un format mai restrâns, iar surpriza pe care ne-ați făcut-o a fost aceea de a umple ambele tribune. Îmi pare rău că nu v-am putut primit în cel mai mare amfiteatru pe care îl are Sibiul, Piața Mare pentru că acolo ne-am obișnuit de aproape un deceniu împreună cu AFT să deschidem anul universitar”, a declarat rectorul ULBS, Sorin Radu.

Peste 5300 de studenți înmatriculați la ULBS

Rectorul ULBS Sorin Radu este mândru de faptul că numărul de studenți a crescut, datorită implicării universității în proiecte, dezvoltarea infrastructurii și confortului studenților. Acesta a adresat tinerilor felicitări și cuvinte de bunvenit.

„Mă adresez celor care primesc prima dată apelativul de student. Sunteți peste 5300 de studenți care în acest an s-au înmatriculat la ULBS și care se alătură altor peste 10.000 de studenți. Acesta este locul unde vă puteți defini identitatea profesională. Felicitări că ați ajuns aici, vă asigur că acesta nu e doar un moment de mare emoție, ci și de responsabilitate”, a transmis Sorin Radu, rector ULBS.

Custom Image

„Două universități într-un oraș, două universități care mișcă orașul”

După discursul rectorului, a luat cuvântul comandantul AFT, Ghiță Bârsan care a transmis mesajul de deschidere cu laude și felicitări studenților care încep un drum lung, anevoios care solicită energie.

„Ne-am adunat două universități într-un oraș, două universități care mișcă orașul Sibiu, un oraș multicultural în care veți dezvolta și absolvi o facultate. Prin toamna studențească celebrăm deschiderea porților universităților prin care intră noi generații de studenți ale căror tinerețe și aspirații ne oferă imboldul de a continua traseul educațional. A fi student e un prim pas spre un drum lung și de multe ori anevoios care solicită multă energie, determinare și mai ales dorință de autodepășire” a transmis gl. bg. prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan.

Au ales Sibiul în locul Bucureștiului

Rareș și Tudor, doi studenți în primul an la medicină, au lăsat Bucureștiul pentru a veni la Sibiu. În cele două săptămâni petrecute aici aceștia sunt foarte încântați de aerul primitor pe care îl oferă orașul. Cât despre cazare, nu au nimic de reproșat, privesc optimiști spre viitor, pentru că îi așteaptă ani lungi și grei de studiu, dar asta nu îi sperie.

„E frumos la Sibiu, îmi place că are alt ritm. Eu vin de la București, acolo este pe repede înainte, ritmul de aici mă liniștește, mă relaxează și am aceste așteptări și din partea Facultății de Medicină. Nu mă așteptam să fie așa de curat, primitor și atât de prietenos. În cele două săptămâni de când sunt aici, am doar lucruri bune de spus. Cât despre cazare, stau în chirie. Mi se pare ciudat că eu sunt studentul bucureștean care a venit la Sibiu, dar m-am acomodat repede cu orașul. Am doar așteptări de bine, cu 6 ani de studiu în față”, ne-a povestit Tudor, entuziasmat.

Rareș ne-a spus că se vede diferența între orașe: „Deja mi-am cunoscut colegii, sunt cazat la căminul 7 și îmi pare destul de ok până acum. Orașul este cu totul altfel, după cum a spus colegul meu. Se vede diferența între București și Sibiu, aici oamenii sunt mai primitori”, ne-a spus acesta.

„Am experimentat și viața de cămin”

Roxana Băloi este studentă în anul 2 la Științe Economice și spune că pentru ea viața de student este o experiență nemaipomenită pe care o recomandă tuturor cunoscuților.

„Am experimentat și viața de cămin, am acumulat experiență în plus. Este super și aș recomandatuturor persoanelor pe care le cunosc să încerce studenția pentru că ai multe oportunități de la voluntariat, la cursuri, evenimente, oferă foarte multe orașul Sibiu”, a spus aceasta.

În ceea ce privește bobocii, se pare că părinții sunt și mai emoționați decât studenții, în special cei care vin din alte orașe. Un cuplu de părinți din Bihor așteptau emoționați începerea anului universitar ca să își vadă copilul intrat în primul an la medicină.

 Custom Image Custom Image

Autor
30 septembrie 2024 la 15:16

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Paul NEAGU
acum 1 oră
Șoc în cultura sibiană: Brukenthal schimbă garda! Interimatul lui Chituță, de 969 de zile, încheiat brusc după un ordin de ministru!
O conducere prelungită dincolo de „limitele legii” După 969 de zile în care a condus interimar Muzeul Național Brukenthal...
Actualitate
6 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 3 ore
Minivacanţă cu alegeri şi cu: permise suspendate, alcool la volan şi violenţă domestică
IPJ Sibiu informează că, în perioada 1 - 4 mai, poliţiştii sibieni au desfăşurat 43 de acţiuni, intervenind...
Eveniment
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 6 ore
Cum s-a votat în județul Sibiu. George Simion, victorios în 61 de UAT-uri. Nicușor Dan a câștigat municipiul Sibiu și Șelimbărul, iar Crin Antonescu, la Alțâna
SIBIU Nicușor Dan - 38,96% (29.462 voturi) George Simion - 27,25% (20.604) Crin Antonescu - 17,34% (13.112) Victor...
Actualitate
6 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 7 ore
Filme europene și filme suedeze din anii 60, prezentate sibienilor la „Gong” și CineGold
Timp de cinci zile, între 28 mai și 1 iunie, Teatrul „Gong” și CineGold le vor oferi sibienilor...
Cultură
3 min de citit