FOTO: Școli din Sibiu, întoarse în „era lui Covid”. Cursuri online sau printre moloz și materiale de construcții

Acasa >

Articol

Anul școlar a început la Sibiu, cu aceleași probleme din trecut: lucrări nefinalizate, incertitudini și nemulțumiri ale unor părinți și elevi. Pentru unele unități de învățământ, viața pare să se fi întors în vremurile pandemiei, pentru că elevii vor fi nevoiți să participe la ore în format online, din cauza unor lucrări neterminate la clădirile școlilor. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Pentru unii dintre elevii sibieni, prima zi de școală a însemnat o întâlnire nu cu clasele frumos pregătite, ci cu moloz, materiale de construcții și scule lăsate în incintă. De exemplu, lucrările de modernizare a sălilor de clasă nu s-au încheiat încă la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu. Prin urmare, timp de trei săptămâni elevii de liceu vor ține cursurile online sau vor fi mutați în alte corpuri până la finalizarea lucrărilor. Deși festivitatea de deschidere a avut loc în curtea școlii, la ora 11, acest început de an școlar diferă de cel de anul trecut. Unii părinții nu sunt prea încântați de revenirea la cursurile online, dar acceptă situația. Aceștia sunt de părere că tinerii învață mult mai bine în sălile de clasă, decât acasă în fața monitorului. 

Radu spune că momentan școala online este o soluție practică: „În principiu este o soluție practică, nu este cea mai dorită, dar nu avem de ales. Este foarte bine că s-au făcut niște lucrări, se mai modernizează ceva, chiar dacă începe cu o săptămână mai târziu, nu e nici o problemă”. 

Tatăl unei eleve spune: „Fetița mea mi-a spus că va face ore în corpul de pe Oituz, la Economic”.

„Una e fizic și alta e online”

„Nu este prea bună ideea pentru că una e fizic și alta e online, dar acceptăm și ideea asta”, spune Maria, împăcată.

Tiberiu consideră că cel mai bine se face școală în clasă: „Fiica mea este în clasa a X-a. Nu e prea bine să se țină cursurile online, altfel învață  când sunt în clasă, când sunt acasă nu se concentrează la fel de bine. Acum vor trece trei săptămâni și vor reveni din nou la școală”.

Lucrările de eficientizare energetică a Colegiului Național Pedagogic Andrei Șaguna au fost începute în 30 mai, iar termenul de execuție este de 12 luni. 

Online și la „Goga”

Cu nerăbdare au așteptat să înceapă școala și cei de la ”Goga”, cu mic, cu mare, de la clasa pregătitoare la cei de-a XII-a. ”Bobocii” au pășit cu emoție pragul școlii/liceului unde-și vor petrece, după caz, 4, 8 sau chiar 12 ani.

Din nefericire însă, cei de liceu vor începe anul în online pentru că lucrările de reabilitare ale corpului de clădire ce găzduiește clasele de la a IX-a la a X-a sunt transformate în șantier.

Deși termenul limită de finalizare a lucrărilor este ianuarie 2025, promisiunile sunt că liceenii se vor întoarce în bănci în una, maxim două săptămâni.

Maria-Antonia OANA

Foto: Răzvan NEGRU

 Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image

09 septembrie 2024 la 12:06

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dragos BAKO
acum 9 ore
Bravo, băieți: Poliția Română se promovează cu o manea
Un clip postat pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Interne, prin care se dorește responsabilizarea celor care...
Eveniment
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 10 ore
CSU Sibiu are 1-0 în întâlnirea din play-out cu Galațiul după victoria din această seară, din ”Transilvania”
Baschetbaliștii sibieni au debutat cu dreptul în play-out-ul Ligii Naționale, învingând Galațiul, pe teren propriu, în primul meci...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 12 ore
Accident langă Rășinari. Un șofer a alunecat într-un pârâu
Un accident a avut loc de 1 Mai, în afara localității Rășinari, pe un drum forestier. Șoferul a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 14 ore
Sute de oameni au ales să petreacă 1 Mai la înălțime, pe Aerodromul Măgura-Cisnădie
De 1 Mai, în timp ce mulți au ales clasicele grătare și ieșiri la iarbă verde, câteva sute...
Actualitate
2 min de citit